Actualitateinfo

Dramă neștiută a fostului președinte al României, Ion Iliescu. Este îngrozitor

Ion Iliescu a ținut toată viața în suflet o mare durere. Ce s-a întâmplat în copilăria fostului președinte al României.

A condus țara după revoluția din 1989, dar puțini știu că Ion Iliescu a ascuns o dramă. Ce se întâmplă cu acesta.

Dramă neștiută a fostului președinte al României, Ion Iliescu. Este îngrozitor

A fost acuzat de crime împotriva umanității, dar nimeni nu a știut că Ion Iliescu a trecut prin cele mai grele momente. Acesta a fost abandonat de mama sa când avea doar un an. În aceste condiții, fostul președinte al României spune că a crescut alături de rromi.

„Adevărul este că împrejurările vieţii au făcut ca, la vârsta de un an, să fiu abandonat de propria-mi mamă, care nu s-a interesat niciodată de soarta mea. Nu i-am reproşat niciodată nimic, dar nici nu am băgat-o vreodată în seamă. Am convieţuit cu ţiganii, de care nu mă deosebeam deloc, în Olteniţa. Şi erau ţiganii muncitori, care o duceau cel mai greu, şi erau lăutarii, care erau aristocraţia ţigănească. Petreceam mult timp prin casele lor, mai ales că arătam cam la fel ca puradeii lor”, a spus Iliescu într-o scrisoare pentru jurnalistul Cornel Nistorescu.

A fost crescut de bunici

Dar Ion Iliescu nu a avut parte nici de dragostea tatălui, pentru că acesta a fost închis. În aceste condiții, el a fost crescut de bunicii din partea tatălui. La doar 9 ani, a fost înfiat de mătușa lui, Aristița, care lucra ca bucătărească în casa uneia dinre cele mai cunoscute politiciane comuniste, Ana Pauker. Aceasta a fost cea care l-a ajutat pe tânărul Iliescu să-și facă studiile la Moscova. Mai târziu, Alexandru Iliescu, tatăl fostului președinte s-a căsătorit, dar a murit în 1945, când acesta avea doa 15 ani.