Actualitate

Dramă în lumea manelelor. Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare cu executare

Unul dintre cei mai iubiți maneliști ai României, Dani Mocanu, trece prin cele mai grele momente ale vieții. A fost condamnat la închisoare cu executare.

Trimis în judecată în luna ianuarie a anului trecut, Dani Mocanu și-a primit sentința acum. A primit închisoare cu executare.

Dramă în lumea manelelor. Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare cu executare

Dani Mocanu, unul dintre cei mai în vogă maneliști a primit o palmă uriașă de la viață. Acesta a fost condamnat la închisoare cu executare. Acesta a fost condamnat pentru infracțiunea de instigare la ură și discriminare împotriva femeilor în melodia Curva. Judecătorii au decis că piesa respectivă prezintă ”discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă și are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor.”

Youtube a fost obligat să scoată piesa de pe platformă

Totodată, instanța a obligat Youtube să scoată videoclipul melodiei de pe platformă. Potrivit procurorilor, la finalul lui 2019, melodia a avut peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 de dolari. De asemenea, Dani Mocanu a fost acuzat că a provocat răni unui leu pe care l-a folosit într-un alt videoclip. Manelistul nu a recunoscut nimic și a spus că animalul a fost tratat ca un bebeluș, iar rănile care se văd în videoclip sunt doar un machiaj profesional.

“Sunt atâtea probleme cu adevărat grave în țara noastră (…) Mai nou acum ne-ați închis în casă și ați stopat toate fabricile rămanand tara fara locuri de muncă. Nu se ocupă nimeni de aceste probleme cu adevărat importante și v-ați găsit acum să vă interesați de leul din videoclipul meu. Vă asigur că leul trăiește mai bine decât voi toți și are tot ceea ce și-ar putea dori un animal și este perfect sănătos din toate punctele de vedere”, a declarat el la acea vreme. În urma informațiilor, polițiștii au deschis și în acest caz un dosar penal. Pe de altă parte, același manelist mai are și un alt dosar pentru proxenetism și trafic de persoane.