Actualitate

Dobândă 0 la amânarea ratelor la bănci

Florin Cîțu a anunțat că Ordananța de urgență referitoare la amânarea ratelor a fost retrasă. Scopul este de a fi corectată.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ministrul de Finanțe a informat retragerea OUG în privința ratelor la bănci. Florin Citu a precizat că ordonanței i se vor aduce completări în ședința de guvern. Aceasta va avea loc în ziua de luni.

Klas Iohannis a avut zilele trecute o întâlnire cu Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri. Aceștia au decis să ia anumite măsuri în contextul pandemiei de coronavirus. Deciziile adoptate ar urmă să vină în sprijinul financiar al cetățenilor.

Advertisment

Astfel, printre măsurile luate, se numără și amânarea ratelor la bancă. Această amânare este posibilă pe o durata de 9 luni. Guvernul vrea astfel să ajute românii să depășească mai ușor această perioada de criză.

Advertisment

Ordonanța privind ratele la bănci, retrasă pentru completare

Florin Cîțu a informat a făcut un anunț important prin intermediul rețelelor de socializare. Astfel, ministrul a decis să retragă OUG în scopul de a fi completată. El a recunoscut că există anumite lacune în prezenta variantă. Prin urmare, va încerca sa vina cu modificări care să sprijine mai mult oamenii în privința ratelor la bănci.

Decizia lui Cîțu vine după ce Marcel Ciolacu a criticat ordonanța respectivă. Președintele interimar al PSD a spus că românii au nevoie de măsuri concrete. Acesta a acuzat guvernul că nu reușește să vină cu un sprijin real pentru cetățeni.

Modificări importante în privința ratelor la bănci

Premierul Ludic Orban a anunțat că în cadrul ședinței de guvern de luni vor fi aduse modificări ordonanței de urgență. Acesta a declarat că vor fi trei schimbări la forma actuală a OUG.

Astfel, la creditele ipotecare va fi dobândă 0. Acesta a precizat că nu poate exista o dobândă la altă dobândă. Această modificare va asigura un sprijin real tuturor românilor afectați de perioada de pandemie.

De asemenea, premierul a mai anunțat o schimbare semnificativă. Termenul până la care se poate depune cererea va fi prelungit. Inițial se puteau depune cereri pe durata stării de urgență. În urma modificării, românii vor avea la dispoziție 45 de zile.

Totodată, cetățenii vor avea posibilitatea să își aducă creditele la zi până în momentul în care solicită amânarea. În momentul cererii, oamenii nu trebuie să aibă restante.

Advertisment
Advertisment