Actualitate

Dirijorul Filarmonicii George Enescu a plecat la Ceruri

Coronavirusul nu e blând cu nimeni, iar acum i-a luat viața lui Camil Marinescu. Dirijorul Filarmonicii George Enescu a plecat la Ceruri.

În vârstă de doar 56 de ani, unul dintre marii muzicieni ai României, dirijorul Filarmonicii George Enescu a plecat la Ceruri.

Dirijorul Filarmonicii George Enescu a plecat la Ceruri

Durere mare în lumea muzicii din România. Unul dintre magicienii baghetei, dirijorul Filarmonicii George Enescu, Camil Marinescu, a plecat la Ceruri. Artistul avea doar 56 de ani și s-a luptat timp de trei săptămâni cu nemilosul coronavirus. Într-un final, acesta l-a învins. Camil Marinescu a fost internat la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Mesaj dureros din partea fratelui său pe facebook

Cel care a anunțat dispariția unuia dintre cei mai apreciați șefi de orchestră din România a fost chiar fratele său. “Iubitul meu frate, Camil Marinescu. Din păcate după o lupta de trei săptămâni cu virusul Covid-19, iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi la ora 6 am (n.n. 27 iulie 2020). Îmi cer scuze, dar nu pot să-mi exprim durerea sau să comunic, dacă nu răspund la mesaje vă rog frumos să mă scuzați”, a postat acesta pe facebook.

A fost timp de 10 ani dirijorul Operei Naționale din București

Camil Marinescu a văzut lumina zilei în anul 1964, la București. Acesta a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din Capitală, la secțiile fagot și dirijat. S-a numărat printre studenții care au avut profesori eminenți precum Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu și Pierre Dervaux.

După terminarea studiilor, Camil Marinescu a fost profesor de fagot la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Ulterior, timp de zece ani a deţinut postul de dirijor la Opera Naţională din Bucureşti. A colaborat cu Filarmonica din Iași și a fost dirijor permanent invitat al “Berliner Sinfonie Orchester” din Germania și al orchestrei Filarmonicii din Osaka.