Actualitate

Detalii privind noua ordonanță militară

Astăzi a fost anunțată ordonanța militara numărul 7. Guvernul ia tot mai multe măsuri radicale pentru a se asigura ca vom depăși cât mai rapid perioada provocata de pandemie.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Bilanțul cazurilor de infectare cu coronavirus în România crește într-un ritm îngrijorător. Numărul de morți devine și el tot mai mare. Autoritățile depun toate eforturile pentru a opri răspândirea virusului.

Încă un oraș intrat în carantina

Noua ordonanță stabilește că orașul Țandărei va intra în carantina. Decizia a fost luata după ce în localitatea respectiva, numărul de persoane depistate cu coronavirus a crescut enorm.

Advertisment

Vela a anunțat ca în Ialomița, din totalul cazurilor pozitive, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei. Acest raport reprezintă un procent de peste 60%. Dintre cei opt decedați, 7 sunt tot din respectiva localitate.

Advertisment

Vela a mai spus ca vor fi permise doar anumite activități: transportul de marfă, aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități economice, sau ordinea publică, sanitară etc.

Acesta le-a mai transmis cetățenilor din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor MAI în colaborare cu cele ale MApN. Aceștia se vor asigura ca măsurile din noua ordonanță militară sunt respectate.

Totodata, Consiliul Județean Ialomița, primăria, Consiliul Local vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistență socială și aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa.

Marcel Vela, apel la populație

Ministrul a declarat ca Protejarea sănătății și a vieții este o prioritate care concentrează eforturile tuturor și a ale structurilor de ordine publică. El crede ca distanțarea socială este unica soluție.

El a mai adăugat ca în această lună are loc una dintre cele mai importante sărbători, iar noi o vom petrece acest moment într-un mod total atipic.

Vela a comunicat ca un factor determinant în introducerea acestei noi ordonanțe e comportamentul unora dintre cetățeni care nu înțeleg cât de e de periculos virusul. El spune ca deja un cetățean a fost arestat preventiv pentru că a încercat să fugă de agenții care l-au oprit la un filtru. S-a întâmplat la Vaslui.

Ministrul e convins ca autoritățile vor aplica sancțiunile necesare oricui nu respecta legea. El crede ca măsurile adoptate sunt absolut necesare în lupta cu pandemia de coronavirus.

Advertisment
Advertisment