Actualitate

Informații importante despre bacalaureat și evaluarea națională

Ministrul Educației a făcut precizări referitoare la organizarea examenelor în contextul pandemiei de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Covid-19 creează tot mai multe probleme. Virusul provenit din China a produs o criză medicala, a afectat serios domeniul economiei, iar cel politic a fost și el zdruncinat, după ce alegerile locale au fost amânate. Acum, coronavirusul aduce modificări importante și în educație.

Modificările din domeniul educației

Testele scrise ale evaluării naționale și ale bacalaureatului ar putea fi organizate în iulie. Totodată, subiectele nu vor include programul aferent semestrului II, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie.

Advertisment

Data examenelor depinde de evoluția pandemiei de Covid-19 din România, a adăugat ea. Anisie a mai spus că nu va mai avea loc sesiunea specială de bacalaureat pentru elevii olimpici.

Advertisment

Data reluării cursurilor va fi determinată în funcție de evoluția pandemiei. În contextul situației actuale, scenariul de lucru presupune revenirea la cursuri după încetarea stării de urgență și luarea măsurilor de siguranță, conform ministrului.

Situația școlară a elevilor va fi încheiată cu cel puțin două note, plus nota de teză, după caz. Programul pentru teză va include doar subiectul studiat până la 11 martie, când cursurile au fost suspendate, a mai adăugat Monica Anisie.

Ministrul Educației a adus informații referitoare și la înscrierea copiilor la grădiniță și la clasa pregătitoare. Ea a spus că data la care vor începe va fi anunțată după data stabilirii reluării cursurilor.

În ceea ce privește învățământul universitar, activitățile vor avea loc în mediul online, cu excepția celor care necesită laborator sau proiect. Ministrul a spus că activitățile care nu pot fi desfășurate fără interacțiune față în față vor fi recuperate intens după încheierea stării de urgență.

Ea a adăugat că admiterea la licență în învățământul universitar va fi organizată după bacalaureat, iar admiterea la doctorat sau masterat va fi organizată după trecerea examenului de licență sau de disertație.

Starea de urgență va fi prelungită

Klaus Iohannis anunță că prelungirea stării de urgență cu o lună este absolut necesară pentru a depăși pandemia de Covid-19. Săptămâna viitoare urmează să fie elaborat textul decretului.

Președintele spune că acesta nu este vârful epidemiei, iar românii trebuie să aibă mare grijă si sa respecte măsurile impuse. Iohannis a adăugat că situația din România este mai puțin gravă decât în țări precum Spania și Italia. El crede că regulile aplicate de către autorități au un rol important.

Iohannis atrage atenția că nu este totuși momentul să relaxăm aceste măsuri. El spune că toți experții informează că respectarea regulilor ar duce la prevenirea unei creșteri foarte mari a cazurilor de infectare cu Covid-19.

Advertisment
Advertisment