Actualitateinfo

De ce trebuie să NU mai consumi CIORBĂ: La asta nu te-ai fi asteptat! Ce se întâmplă în CORPUL tău

Specialiștii avertizează că ciorba, unul dintre preperatele care nu lipsește de pe mesele românilor, poate fi una dintre cauzele aparției c.ncer.lui la stomac.

 

2.000 de români află în fiecare an că suferă de această boală, care are printre cauze regimul alimentar dezordonat.

În acest context, medicii susțin că un alt factor care determină aparția aceste m.ladii este consmul de ciorbă caldă. Fie ca este vorbă de ciorbă de burtă, de legume sau de perișoare, efectele asupra stomacului sunt devastatoare.

Iata cum explica riscurile dr. Ovidiu Penes: “Cati dintre noi nu stiau ca o alimentatie sanatoasa incepe cu o ciorba calda? Stiai ca distensia calda a stomacului este unul din principalii factori de risc in geneza cancerului gastric? Pe langa asta, o ciorba nu iti aduce principii nutritionale de calitate. Pana si vitaminele care aveau pretentia ca exista in aceasta fiertura sunt distruse prin procesul termic. Deci, inlocuieste ciorba cu o portie de carne slaba, de preferat de peste, legume in forme cat mai naturala, cat mai putin procesate termic, salata din abundenta si uleiuri de origine vegetala.”

Dr. Ovidiu Peneș recomandă ca ciorba să fie scoasă din meniu. Mai mult, medicii români vor să preia modelul japonez, potrivit căruia endoscopia să fie obligatorie pentru persoanele care au peste 30 de ani, scrie b1.ro.