Actualitate

De ce Italia a fost cea mai afectată țară?

Specialiștii aduc explicații clare care susțin faptul că în Italia se află cele mai multe persoane afectate de coronavirus și cei mai mulți morți.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Epidemia de coronavirus a atacat cel mai dur teritoriul Italiei deoarece aici se află a doua cea mai îmbătrânită populație din întreaga lume.

Cetățenii acestei țări au o lungă istorie de viață atât în domeniu cultural cât și social. Aceste două caracteristici de baza au influențat în mod negativ dezastrul produs de coronavirus.

Advertisment

Italia este țară cu situația cea mai critică

Cu fiecare zi pe care o trecem, criza prin care trece Italia se adâncește tot mai mult. Oamenii mor în proporții mari zi de zi, numărul lor ajungând în scurt timp la 4.000.

Advertisment

Miercuri a fost ziua cea mai drastică până în prezent. 475 de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului iar joi aproape la fel de mulți.  Bilanțul deceselor înregistrate la nivelul țării arată că numărul lor l-au depășit net pe cel din China.

Statistica subliniază faptul că Italia este țara cu cea mai îmbătrânită populație. Totuși nici restul țărilor din Europa nu stau prea bine însăItalia a fost cea mai afectată.

În ciuda măsurilor de prevenție adoptate virusul a atacat dur, de aceea oamenii se confruntă cu o situație extrem de delicată.

Virusul face ravagii la nivelul întregii țări

Boala progresează rapid ducând de cele mai multe ori la moarte atunci când atacă persoane în jur de 60 de ani. Pe lângă factorul demografic mai stă și un factor social, care explică rată de mortalitate deosebit de ridicată.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford, aduc o explicație clară rezultată dintr-un studiu realizat recent. Viața socială activă a italienilor a influențat decisiv răspândirea coronaviruslui. Atât tinerii cât și vârstnicii au continuat să socializeze pentru un timp, fapt care a împrăștiat infecția în comunitate.

În Italia mulți tineri locuiesc cu părinții sau rudele datorită problemelor economice din țară. Milano este orașul cel mai afectat din cauza coronavirusului.

În urma studiilor făcute se constată că o proporție de 67% dintre italienii cu vârste între 18 și 34 de ani locuiau cu părinții, în urmă cu 2 ani. Mai mult decât atât, în Italia, 23% din populație are în medie peste 65 de ani.

Aceasta este vârsta cu o rată de mortalitate medie de 3%. În comparatie cu Italia, în România, se află un procent de 18% a populației cu vârsta de peste 65 de ani.

Lucrurile s-au complicat datorită vieții sociale active pe care o aveau italienii. Chiar și vârstnici de peste 65 de ani erau obișnuiți să socializeze zi de zi, să iese în comunitate la diverse întâlniri iar tinerii ii vizitau foarte des pe cei în vârstă. În acest context virusul s-a răspândit rapid, de aceea tot mai mulți oameni mor pe zi ce trece.

Advertisment
Advertisment