Actualitate

De astăzi 28 martie 2020 parcurile vor fi închise

Comitetul municipal pentru situații de urgență a decis ca toate parcurile din București să se închidă în această perioadă critică.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Datorită faptului că epidemia de coronavirus ia tot mai mult amploare oficialii iau măsuri de protecție în sprijinul populației. Nimeni nu a crezut că se va ajunge în această situație.

Totuși, unii români nu înțeleg importanța respectării legislației în vigoare. În București s-au înregistrat un număr foarte mare de îmbolnăviri, drept urmare se face eforturi uriașe de limitare a răspândirii virusului.

Advertisment

Parcurile din București se închid pentru că oamenii trebuie să stea în casă

Această măsură drastică a fost luată că urmare a faptului că unii oameni continuă să se plimbe nestingheriți în parc când li se cere să stea în casă. În această perioadă trebuie să ne concentrăm pe lucrurile cu adevărat esențiale. Trebuie să ne protejăm sănătatea și să interacționăm cât mai puțin cu alte persoane.

Advertisment

În acest sens, s-a decis că medicii să fie cazați la hotel dacă aceștia vor să se izoleze fără să-și pună familia în pericol. Statul oferă un punct de sprijin oferit celor care luptă în linia întâi, împotriva combaterii acestui virus care a făcut ravagii în toată lumea.

Scenariu 4 al epidemiei la doar un pas distanță de România

Din nefericire, și țara noastră a ajuns în pragul scenariului 4 . În România sunt aproape  2000 de persoane infectate cu coronavirus.

La ora actuală sunt înregistrați 1.292 de infectați, iar 115 persoane s-au vindecat și s-au externat din spital. Din nefericire, 26 de persoane nu au mai putut fi salvate iar în cele din urmă, și-au pierdut viața din cauza acestui virus.

Închiderea parcurilor vine ca o măsură preventivă. În  această perioadă nu ar trebui să fim preocupați de plimbările prin parc. Primarii sectoarelor din București, au luat această decizie. Aceștia au observat că o mare parte din bucureșteni nu respectă prevederile din Ordonanță Militară 3.

Pe de altă parte, microbiologul Alexandru Rafila, trage un semnal de alarmă. România are șanse mari să între în scenariul 4 foarte curând. Aceasta este perioada critică în care se vor mai lua și alte măsuri mult mai dure, la fel cum au făcut italienii și spaniolii.

Italia și Spania au fost țările cele mai grav atacate de epidemia de coronavirus. Prin urmare, s-a ajuns până în acel punct în care întregul sistem economic a fost închis iar toată lumea a fost obligată să stea în casă.

Advertisment
Advertisment