Actualitate

Dani Mocanu s-a nenorocit definitiv. I se va pune sechestru pe avere

Recent, cel mai ascultat lăutar, Dani Mocanu, a primit șase luni de închisoare cu executare. Din nefericire, se cere să i se pună sechestru pe avere.

A fost condamnat la închisoare, dar Dani Mocanu are parte și de o altă nenorocire. S-a cerut să i se pună sechestru și pe avere.

Dani Mocanu s-a nenorocit definitiv. I se va pune sechestru pe avere

Pentru că a făcut o melodie și respectiv un videoclip în care a incitat la ură și discriminare împotriva femeilor, Dani Mocanu e distrus. Artistul a primit șase luni de închisoare cu executare. Dar asta nu e tot. Acesta va trebui să șteargă videoclipul de pe Youtube, iar toți banii încasați de pe urma acestuia se vor duce pentru o asociație care se ocupă de apărarea drepturilor omului. Este vorba de Asociația Europeană pentru Susținerea Drepturilor Omului Combaterea Discriminării și a Corupției. Aceeași instituție a cerut ca manelistului să i se pună sechestru pe avere. Motivul? Vor să fie recuperați cei 34.000 de dolari, pe care i-a câștigat în urma videoclipului.

Manelistul are poprire pe conturi

Această cerere a fost însă respinsă pentru că lăutarul are poprire pe conturi din 2019. Dar magistrații mai vor ceva de la Dani Mocanu. Să plătească o amendă de 15.000 de lei, dar și cheltuieli de judecată în valoare de 6.000 de lei. Oamenii legii spun că versurile acestei melodii sunt o ofensă la adresa femeilor. Pe de altă parte, aceeași piesă incită la ură dar și la violență fizică și psihică. Dar Dani Mocanu a mai avut conturile blocate și în anul 2017. Atunci a fost cercetat de DIICOT într-un dosar de proxenetism, fiind acuzat că face parte dintr-o rețea care se ocupa de trafic de persoane. Manelistul a avut noroc atunci, pentru că măsura a fost anulată în instanță.