Actualitate

Dan Capatos a făcut atac cerebral ischemic. Ce se întâmplă cu marele prezentator

Îl vedeți în fiecare seară la televizor, jovial și la prima vedere, fără nici o problemă. Dan Capatos însă a făcut un atac cerebral ischemic.

În timpul unei vacanțe în Italia, Dan Capatos a trecut prin clipe grele. A făcut un atac cerebral ischemic tranzitoriu.

Dan Capatos a făcut atac cerebral ischemic. Ce se întâmplă cu marele prezentator

O vacanță binemeritată era să se transforme pentru Dan Capatos în cel mai negru coșmar. În timp ce se afla în drum spre Italia, prezentatorul a făcut atac cerebral ischemic. Spre noroc său, imediat după aterizarea avionului a fost consultat de un medic. Dar în drum spre spital, nu a mai simțit partea stângă. Ajuns la unitatea medicală, i s-au făcut toate investigațiile necesare.

Un sfert de oră am fost paralizat pe partea stângă

„Am avut un moment în care am făcut acel atac cerebral ischemic. Un sfert de oră am fost paralizat pe partea stângă. Se întâmpla după ce aterizasem, culmea, într-o minivacanță în Italia. Eram prin Ancona, într-o zonă unde Cine spune de spitale românești, nu le-a văzut pe alea de prin zonele astea mai puțin populate. Ne duceam la niște fini. Ea fiind foarte frumoasă de altfel. De acolo plecam cu mașina vreo două ore. Avusesem puseu de tensiune, l-am simțit din avion, începea să-mi clipocească așa imaginea.

Când am aterizat în aeroportul extrem de mic aveam un post de ăsta de Cruce Roșie. Mi-a dat o pastilă să o bag sub limbă, pe care oricum o luasem și eu. Ăsta e tratamentul de urgență până vine personalul de specialitate să-ți acorde un tratament mai de Doamne Ajută”, a declarat vedeta.

Am intrat în panică

Prezentatorul spune că cel mai rău a intrat în panică când nu a mai simțit că are telefonul în mână. „Îmi trecuse, era ok, și când am plecat cu mașina să facem drumul acela de două ore. Stăteam așa, mă uitam pe geam, destul de turtit după treaba aia din avion și zic «băi, unde mi-o fi telefonul?». Când mă uit, telefonul era în mână și mi-am dat seama că nu mai simțeam telefonul. Când am început să vorbesc mi-am dat seama că nu-mi mai simțeam toată partea stângă și atunci am intrat în panică. Atunci am intrat în panică”, a relatat Dan Capatos.

Am schimbat tratamentul și sunt OK

Cel care i-a oferit un ajutor extraordinar a fost profesorul doctor Băjenaru, care i-a spus toți pașii care trebuie să-i urmeze. „Am ajuns la un spital de urgență acolo, aveam un bon de ordine 400… Când am văzut așa, deja îmi revenisem și am zis «hai să mergem». L-am sunat pe profesorul Băjenaru, un om extraordinar, mi-a spus ce să fac în prima fază, apoi am venit să fac toate investigațiile la el.

Știa boala mea, a reieșit și din CT că am avut acest atac cerebral ischemic tranzitoriu, adică a fost de scurtă durată, dar cumva în limbaj neurologic ăsta era anticamera atacului cerebral definitiv și primele 24 de ore erau destul de delicate. Am schimbat tratamentul și deocamdată sunt ok. Ăla a fost un moment chiar rău, pentru că trebuia să parăm cumva în fața lui Andrei, să nu se prindă că e groasă treaba. Se întâmpla acum vreo doi ani și ceva”, a declarat moderatorul.