Actualitate

Cutremur în România. Când ar putea fi lovită țara noastră de un dezastru

Marți, 29 septembrie 2020, a fost cutremur în România de 3,2 grade. Când ar putea fi lovită țara noastră de un dezastru.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade a avut loc în România pe 29 septembrie 2020. Când ar putea fi lovită țara noastră de un dezastru.

Cutremur în România. Când ar putea fi lovită țara noastră de un dezastru

Potrivit Romania TV, pe 29 septembrie 2020 dimineața a avut loc un cutremur în România. Acesta s-a produs în apropierea oraşelor Braşov, Ploieşti, Bucureşti, Piteşti, Bacău, Brăila, Galaţi, Sibiu, Ruse, Iaşi. Cât privește acel dezastru de care se teme toată lumea, Gheorghe Mărmureanu a declarat: “Cutremure vor fi. Toate cutremurele au o anumită periodicitate. Toate cutremurele mari, nu au avut altele înainte. Este greu să ții o țară sub stres”.

Putem avea cutremure și mai mari de 9 grade

Chiar dacă nu vrea să sperie românii, Mărmureanu a spus că e posibil să putem avem parte de cutremure mai mari de 9 grade. „Se pot produce cutremure de 10 grade, de altfel au existat în istorie astfel de seisme. Puțină lume știe că scara de intensitate a cutremurelor a fost stabilită după numărul de morți și de răniți. Acesta este criteriul”.

Cum știu specialiștii că va fi cutremur

Potrivit renumitului fizician, specialiștii află în doar patru secunde ce magnitudine poate avea un cutremur. “E vorba de câteva secunde sau chiar zeci de secunde. În 4 secunde știm deja ce magnitudine va avea cutremurul. Avem și un sistem de avertizare a cetățenilor care este eficient. Însă nu putem transmite tuturor utilizatorilor de celulare pentru ca e vorba de un cumul de date impresionant. Putem trimite în 27 de secunde prin sistemul de alarmare că va avea loc un cutremur. Față de Rusia și Bulgaria unde sistemul te avertizează cu 92 de secunde înainte. În cel mai bun caz, românii pot afla în maximum 30 de secunde că va fi un cutremur”, a mai spus Mărmureanu.

 

 

Tags

Close