Actualitate

Cum se vor desfășura vacanțele după pandemie?

Un consultant în turism prezintă modul în care vor fi desfășurate vacanțele anul acesta, în contextul virusului Covid-19.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Este cunoscut faptul că pandemia de coronavirus a închis majoritatea granițelor. Circulația dintr-o țară în alta este extrem de dificilă acum, fiind nevoie de motive întemeiate.

Turismul are cel mai mult de suferit în această perioadă. Astfel, multe agenții de turism se străduiesc să supraviețuiască și să găsească diferite soluții.

Advertisment

Răzvan Pascu spune cum se vor desfășura vacanțele

Răzvan Pascu este consultant în turism și și-a declarat șocul în ceea ce privește închiderea lumii de la o lună la alta. El nu credea că este posibil acest lucru. A fost rugat să ofere un pronostic despre când consideră că vor începe să fie organizate vacante iar. Însă, Răzvan a spus că nu poate să dea o dată exactă când vor fi reluate vacanțele.

Advertisment

O altă dilemă care există este cea legată de prețurile în turism, mai exact cum vor fi ele după terminarea pandemiei. Acesta a precizat că unii susțin că prețurile vor crește. Explicația este că oferta de bilete va scădea după ce vor da anumite companii aeriene faliment.

Un alt argument pentru care vor crește este că o companie aeriană va avea costuri împărțite între mai puține persoane. Numărul de oameni va fi mai mic dacă acestea vor lăsa câte un loc liber între pasageri.

Chiar și hotelurile vor crește prețurile, deoarece sunt nevoiți să își recupereze costurile pentru perioada asta. Răzvan a sugerat că există posibilitatea ca prețurile să și scadă. Motivul poate fi că cererea va scădea.

Turismul va fi extrem de afectat

Răzvan Pascu consideră că cei care vor avea de pierdut sunt hotelurile mari. El crede că oamenii nu se vor mai înghesui la acestea, preferând căsuțele de vacanță din zonele mai izolate. Multe hoteluri au încerca să vină cu soluții, cum ar fi la micul dejun și cină să împartă oamenii pe serii.

Vacanțele pe termen lung vor fi din ce în ce mai rare. Consilierul în turism a declarat că nu crede că cineva își va cumpăra vacanțe pentru august în mai sau iunie.

Iar în ceea ce privește prețurile existente deja pe site pentru anul acesta, el le consideră foarte mici. Tot el a continuat prin a spune că ofertele sunt tentante, dar va fi o categorie mică de public care se va risca.

Advertisment
Advertisment