Actualitate

Cum să vopsiți ouăle de Paște natural, cu turmeric, sfeclă roșie și varză roșie

Ce-ar fi dacă anul acesta nu ați apela la vopselele de ouă pline de chimicale și ați apela la procedeele naturale? Încercați să le vopsiți cu turmeric, sflecă roșie și varză roșie.

Cum puteți să aveți cele mai incredibile ouă de Paște, apelând la remediile naturii? Vopsiți ouăle cu turmeric, sfeclă roșie și varză roșie și veți vedea diferența.

Cum să vopsiți ouăle de Paște natural, cu turmeric, sfeclă roșie și varză roșie

Pentru a vopsi ouăle cu turmeric, aveți nevoie de 2 linguri cu vârf cu turmeric, 2 linguri cu oțet și un litru de apă. Pentru a face cele mai frumoase ouă roșii, vă sunt utile  5 ouă, 1 sfeclă roșie de mărimea unui pumn, 1 l apă. Înainte de a vă apucați să fierbeți ouăle trebuie să le degresați. Dacă oul rămân cu grăsime, pe acele părți nu se va prinde culoarea. Pentru a realiza această operațiune, le spălați cu apă călduță cu puțin detergent de vase, apoi le ștergeți. Puteți degresa coaja ouălor și cu alcool.

Ouăle se vor șterge doar cu untură de porc pentru străluci

Luați o oală mare și puneți ouăle, două linguri cu turmeric și un litru de apă și puneți totul la fiert. Când au început să fiarbă, adăugați două linguri cu oțet pentru ca ouăle să nu se spargă. Aveți grijă să fie complet acoperite cu apă. Lăsați să fiarbă un sfert de oră. Același procedeu va fi folosit și pentru a vopsi ouăle cu sfeclă roșie. La final, după ce ouăle s-au răcit puțin, se vor da cu untură de porc pentru a avea o strălucire aparte.