Actualitate

Cum să rămâi sănătoasă când ai un program încărcat

Este o adevărată provocare pentru majoritatea femeilor să aibă un stil de viață sănătos, mai ales în această perioadă marcată puternic de apariția virusului Covid-19 .

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În aceste momente de autoizolare, munca se mută acasă și, astfel, trebuie găsit un echilibru între responsabilitățile jobului și cele față de familie. Nu de puține ori se întâmplă ca o persoană să apeleze la un prânz mai puțin sănătos, deoarece este mai la îndemână.

Amânatul somnului cât de mult posibil atunci când sunt stresate și ocupate este un alt obicei pe care multe femei îl practică. Mai jos vă prezentăm o serie de idei prin care să rămâneți fit și sănătoase când sunteți în izolare.

Advertisment

Mănâncă sănătos

Un pas important atunci când vreți să mâncați sănătos este să vă gătiți mesele din timp. Dacă aveți mereu gata preparată o gustare sănătoasă, vă va ajuta să rezistați tentației de a comanda pizza după o zi grea.

Advertisment

Puteți să gătiți într-o zi pentru întreaga săptămână. Astfel, reîncălziți rapid mâncarea și vă puteți bucura de ea în serile aglomerate din săptămână.

Ca femei, și nu numai, este important să aveți o dietă echilibrată și variată, pentru a avea putere în a vă finaliza toate sarcinile din ziua respectivă. Nu există alimente care să vă ,,stimuleze” sistemul imunitar pentru a vă preveni sau trata de coronavirus.

Însă, având o dietă bogată în fructe, legume, proteine vegetale și cereale integrale este cea mai bună modalitate de a obține toți nutrienții esențiali pentru un sistem imunitar puternic.

Găsiți timp să faceți sport

Activitatea fizică aduce beneficii atât corpului, cât și minții. În fiecare zi, stabiliți-vă o oră în care vă veți axa doar pe exerciții fizice. Puteți foarte ușor să faceți un program pentru întreaga familie, astfel, veți știi că nu veți fi întrerupte.

Un alt sfat este să vă treziți mai devreme decât restul și să începeți să faceți treburile casnice. Astfel, ziua o începeți cu altă energie și veți salva mult timp pe care îl puteți aloca altei activități.

Gestionați-vă nivelul de stres

Reevaluați-vă prioritățile. Luați-vă ceva timp să vă gândiți la toate obligațiile voastre. Unele dintre ele sunt de fapt neimportante sau chiar inutile? Dacă da, luați în considerare reducerea obligațiilor pe care le aveți pentru a acorda mai mult timp sănătății.

O altă metodă este să gândiți pozitiv, mai ales în aceste momente triste pentru societate. Faptul că rămâneți pozitive vă va reduce nivelul de stres și epuizare, făcând mai ușor să vă mențineți un stil de viață sănătos, în ciuda programului aglomerat.

Când obosiți sau deveniți iritate, luați o pauză pentru voi în care să meditați asupra lucrurilor pentru care sunteți recunoscătoare.

Advertisment
Advertisment