Actualitate

Cum puteți realiza măști acasă, fără mașină de cusut

Echipamentele de protecție se găsesc tot mai greu la farmacii, însă acestea se pot realiza și acasă, într-un mod simplu.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Coronavirusul face tot mai multe victime în întreaga lume. România a intrat deja în Scenariul 4, iar numărul de cazuri crește în fiecare zi. Guvernul a decis izolarea totală, întrucât rata de răspândire a virusului este una alarmantă.

În această perioada, este foarte important să ne protejăm împotriva virusului asiatic. Totuși, echipamentele se găsesc tot mai greu. Chiar și în spitale este o situație dispearată, măștile fiind insuficiente.

Advertisment

Se pot realiza măști acasă, într-un mod simplu

Pentru realizarea acestora, e nevoie de o bucată de bumbac cu dimensiunile 20×36 cm, 2 elastice de 17 cm, ață de culoare potrivită, ac, foarfece și un fier de călcat.

Advertisment

Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să îndoiți bucată de bumbac în jumătate. Aveți grijă să fie îndoită pe direcția longitudinală, cu fața în interior. Ar trebui să obțineți un dreptunghi de dimensiuni 20×18 cm.

 

Apoi trebuie să îndoiți marginile libere(20 cm) paralel cu cele unite, spre exterior, cu circa 1 cm. Folosiți fierul de călcat pentru a le fixa.

 

Următorul pas este să realizați două pliuri în interiorul bucății de material. Acestea se fixează tot cu ajutorul fierului de călcat. Treceți cu fierul de călcat pe ambele părți, pentru a fi mai stabile.

 

În continuare, desfaceți bucata de material și așezați capătul unui elastic lângă a treia îndoitură. Refaceți apoi primele două pliuri și puneți celălalt capăt al elasticului lângă marginea bucății de material.

 

Următorul pas e să refaceți celelalte pliuri. În continuare, coaseți marginea viitoarei măști, la nivelul căreia se află capetele elasticului. Prindeți-le acum într-o cusătură.

 

Mai departe, desfaceți materialul și așezați capetele celuilalt elastic la nivelul marginii opuse. Refaceți pliurile, urmând să coaseți marginea în același fel.

 

La final, trebuie să întoarceți masca obținută pe față și este astfel gata de utilizare. Ar trebui să arate că în imaginile de mai jos.

 

Astfel se pot realiza măști acasă. Nu uitați să le spălați după fiecare utilizare.

Măsurile de precauție au o importanță uriașă

Nu uitați să țineți cont de toate regulile și sfaturile autorităților. Ieșiți din casă doar dacă este absolut necesar. Atunci când trebuie să ieșiți, evitați contactul direct cu alte persoane.

De asemenea, spălați-va des pe mâini. Un alt lucru important este să va informați doar din surse oficiale. Autoritățile iau toate măsurile pentru ca răspândirea să fie stopată, iar cetățenii pot ajuta urmând sfaturile acestora.

Advertisment
Advertisment