Actualitate

Cum elimini riscurile de infectare cu coronavirus

Medicul Manuela Ravescu a explicat exact ce rutină trebuie urmată atunci când revii în casă, pentru a elimina riscul de infectare cu Covid-19.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus face tot mai multe victime, iar oamenii sunt tot mai speriați. Astfel, medicul Manuela Ravescu vine cu sfaturi utile.

Cum elimini riscurile când vii de afară

Covorul de la intrare trebuie stropit cu o soluție care să conțină clor. Apoi, trebuie să te ștergi bine pe picioare pe covorul respectiv, înainte de a intră în casă.

Advertisment

Următorul pas e să lași pantofii la ușa, pe un covor diferit de cel udat cu clor. Apoi trebuie să lași cheile, ochelarii de soare și telefonul pe un suport pregătit special pentru acest lucru.

Advertisment

De asemenea, geanta trebuie lăsată într-un loc special, pe care să se afle un șervețel de hârtie. Apoi trebuie să mergi direct la baie. Foarte important e să speli prima dată mănușile, pentru a le putea da jos în condiții de siguranță. Încearcă pe cât posibil să nu atingi exteriorul lor atunci când le scoți.

Acestea, precum și masca, trebuie puse într-o pungă de plastic. Apoi, punga trebuie bine legată. Următorul pas e să te speli foarte bine pe mâini cu apă și săpun, apoi să folosești dezinfectant.

Punga în care se află mănușile și masca trebuie aruncată cât mai repede. Geaca trebuie scoasă și lăsată la aerisit, alături de hainele și pantofii purtați afară. Apoi trebuie să luați cheile, ochelarii și telefonul pentru a le dezinfecta atent. De asemenea, trebuie dezinfectată geantă.

Apoi revino la ușa de la intrare să dezinfectezi clanța, yala și întrerupătorul atinse de ține. Ulterior, spală-te iarăși pe mâine și dezinfectează-te. Trebuie ținut cont și de faptul că în casă e nevoie de o curățenie mai strictă decât în mod normal. Astfel, coronavirusul va avea șanse mai reduse de a supraviețui.

Totodată, nu trebuie să exagerați

Dezinfectantul pentru mâini este extrem de important. Chiar și așa, nu trebuie folosit excesiv, ci doar după ce ai venit de afară, înainte de a mânca sau după ce ai atins un obiect care ar putea fi contaminat.

În această perioada, mâinile vor fi foarte uscate. Astfel, din cauza deshidratării vor putea să apară crăpături. Pe lângă faptul că provoacă durere, ele sunt periculoase în contact cu germenii.

Așadar, după dezinfectarea mâinilor, utilizează o crema hidratantă. De asemenea, seara poți aplică o crema mai grasă iar înainte, una epitelizantă.

Advertisment
Advertisment