Actualitate

Cum crești IQ-ul copilului

Orice părinte își dorește ca micuțul lui să aibă rezultate excepționale la școală și performanțe deosebite în alte domenii. Cum crești IQ-ul copilului.

Advertisment
Advertisement

Specialiștii susțin că un copil preia inteligența de la mamă în perioada sarcinii, dar putem să-l ajutăm să fie din ce în ce mai creativ. Cum crești IQ-ul copilului.

Cum crești IQ-ul copilului

Vrei să crești IQ-ul copilului? E foarte important să știți ce să faceți. Potrivit oamenilor de știință, în perioada sarcinii mama trebuie să consume alimente care conțin acizi grași polinesaturați. De asemenea, este foarte important ca în meniul copilului să fie introduse preparate din pește, mai ales somon. De asemenea, e importat să consumați și nuci dar și migdale în formă crudă. Acestea au un conținut bogat în Omega 3. În plus, copiii trebuie să aibă un orar de somn bine pus la punct, ca să li se poată dezvolta celulele nervoase. Specialiștii susțin că lipsa somnului le poate afecta celor mici lobii frontali. Adică exact aceea care controlează abilitatea de a lua decizii și a forma amintiri.

Advertisment

Duceți întotdeauna copilul la grădiniță

Grădinița este un alt mod de a crește IQ-ului copilului, pentru că va reuși să învețe să socializeze și ulterior se va adapta la următoarea etapă a vieții sale, școala. La baza creșterii coeficientului de inteligență al copiilor stau atât cursurile de muzică cât și jocurile interactive dar și încrederea pe care o transmit părinții, pentru că în timp copiii vor putea să fie responsabili de propriile acțiuni.

Advertisment

Apelați la training în aptitudini relaționale

Potrivit ebihoreanul.ro, a apărut și un studiu în British Journal of Educational Psychology. Acesta afirmă că un experiment făcut pe 28 de copii a arătat că trainingul în aptitudini relaţionale este benefic în creşterea IQ-ului. Copiii au fost împărţiţi în două grupuri şi timp de 29 de ore fiecare grup a fost antrenat într-o tehnică menită să le crească coeficientul de inteligenţă. Copiilor li s-au administrat mai multe teste de inteligenţă înainte de începerea exerciţiilor.

Advertisment
Advertisment