Actualitate

Coronavirusul este mai periculos pentru cei vârstnici

COVID-19 atacă persoanele ce suferă și de alte afecțiuni, cum ar fi diabet sau boli de plămâni.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În urmă unui studiu făcut recent în Italia s-a constat că cei care au fost infestați cu virusul COVID-19 sufereu și de alte boli.

Statistici îngrijorătoare în ceea ce privesc persoanele vulnerabile

Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele care au imunitatea scăzută iar corpul nu poate lupta împotriva virusului. Vârsta înaintată alături de unele boli grave au transformat acest virus într-o boală mortală.

Advertisment

S-a constatat că vârsta medie a pacienților care au decedat este de 81 de ani. Astfel 42% dintre pacienții decedați aveau vârste cuprinse între 80 și 89 de ani, 32% între 70 și 79, în timp ce doar 10% aveau vârste cuprinse între 50 și 69 de ani.

Advertisment

Statisticile arată că doar 14% dintre persoanele decedate aveau peste 90 de ani. Vârsta medie a femeilor decedate este 83,4 ani iar a bărbaților de 79,9 ani.

Persoanele ce suferă de mai multe patologii sunt mai vulnerabile

Majoritatea persoanelor care și-au pierdut viața din cauza virusului au fost bărbați. Bolile existente ale pacienților atacați de COVID-19 s-au agravat și i-au dus la moarte. Doar un mic procentaj și-anume 15,5% dintre decedați nu sufereau de o altă boală înainte să fie infestați cu coronavirus.

Așa se explică faptul că aceștia s-au vindecat mai ușor. Cea mai frecventă problemă de sănătate, descoperită la cei mai mulți dintre pacienți era hipertensiunea, urmată îndeaproape de cardiopatie ischemică.

Un procentaj de 34% dintre cazuri aveau diabet. În urmă studiului, s-a ajuns la concluzia că boală anterioară de care sufereau pacienții a fost cea care le-a agravat starea și în unele cazuri, a dus la deces.

În unele situații, virusul a atacat plămânii și a provocat pneumonii sau probleme respiratorii foarte grave. Cei care aveau deja corpul slăbit nu aveau cum să lupte împotriva virusului.

Persoanele care suferă de tumori, boli cardiovasculare sau diabet sunt cele mai predispuse să ajungă într-o stare destul de gravă. Vârstnicii trebuie să aibă mare grijă și să stea pe cât posibil în casă pentru a îndepărta riscul contaminării.

În concluzie, riscul de moarte în urmă infecției cu coronavirus crește considerabil la persoanele în vârstă în special când există și unele probleme medicale anterioare.

Institutul Superior de Sănătate din Italia, face aceste afirmații confirmând datele existente cu scopul de a proteja cât mai mult posibil grupurile vulnerabile. Ei încearcă să ajute în continuare și oferă informații prețioase pentru a ține cât mai departe riscul îmbolnăvirii. Epidemia cu COVID- 19  a înspăimântat toată lumea și se vorbește de cazuri foarte grave la nivel mondial.

Advertisment
Advertisment