Actualitate

Coronavirusul Atacă Dur Timișoara

Timișoara se va confrunta curând cu decese multiple. Semnal de alarmă către firmele de pompe funebre

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Timișorenii sunt grav afectați de epidemia de coronavirus. Încă din data de 26 martie toți primarii din județul Timiș au primit un document oficial intern.

Ei sunt înștiințați de faptul că îmbolnăvirile vor crește neașteptat de mult și trebuie luate măsuri imediate. La Timișoara există posibilitatea să apară tot mai multe decese de la o zi la alta. Oamenii se pot aștepta la tot ce este mai rău.

Advertisment

Situație dramatică la Timișoara

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș trimite o alertă tuturor primăriilor. Se pare că situația a scăpat de sub control ceea ce a dus la decesul unui număr foarte mare de oameni.

Advertisment

Virusul se extinde cu repeziciune în comunitate iar situația devine de-a dreptul critică la nivel național.

Se iau măsuri imediate pentru organizarea sistemului medical.Toate firmele de pompe funebre trebuie să fie pregătite să facă față deceselor multiple.

România se află deja în scenariul 4 ceea ce ne face pe toți să ne așteptăm la zile crunte cu cât mai mulți morți. Până astăzi 3 aprilie la nivelul țării s-au înregistrat 2.738 de cazuri infectate cu coronavirus și 116 morți.

Direcția de Sănătate Publică Timiș recomandă firmelor de pompe funebre din Timiș să fie pregătite să intervină la orice ora din zi și din noapte. Situația de urgență trebuie coordonată în mod optim.

Toate datele cu privire la decese trebuie înregistrate și centralizate în timp util

La nivel local se vor înregistra decese semnificative. Tot mai mulți oameni se îmbolnăvesc de coronavirus și puțini dintre ei au șansa de a se vindeca.

Totuși chiar dacă în Timișoara se așteaptă să apară tot mai mulți morți în județul Timiș un număr de 58 de persoane s-au vindecat. Situația este cu atât mai dramatică cu cât vârful epidemiei va fi înregistrat abia peste 2 săptămâni. Lucrurile se înrăutățesc tot mai mult pe zi ce trece.

În acest context, unitățile sanitare trebuie să fie pregătite să primească tot mai mulți bolnavi. Într-o situație de urgență pacienții trebuie să primească ajutor calificat.

În acest moment în țară 78 de persoane se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă. Spitalele sunt supra aglomerate având în vedere că mii de oameni se îmbolnăvesc de la o zi la altă.

Alexandru Rafila, spune că trebuie luate în considerare numărul de cazuri grave care se vor putea converti în decese în scurt timp. Dacă vor exista în curând 100.000 de cazuri de îmbolnăvire sistemul medical românesc nu ar putea face față și va intra în colaps.

Advertisment
Advertisment