Actualitate

Coronavirusul: accident nefericit sau plan bine pus la punct?

Odata cu răspandirea la nivel global a pandemiei de coronavirus, au apărut și diferite teorii ale apariției virusului asiatic.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Bilanțul la nivel mondial al pandemiei de Covid-19 e în continuă creștere. Numărul de infectări se înmulțește pe zi ce trece, iar decesele apar și ele într-un ritm alert.

Presa, autoritățile și conducătorii statelor atrag tot mai mult atenția asupra acestui pericol, continuând să evidențieze situația de criză pe care o traversează planeta.

Advertisment

Nimeni nu știe exact cum a apărut coronavirusul

Deși toată lumea se teme de Covid-19, iar autoritățile iau tot mai multe măsuri, nimeni nu informează exact cum a apărut virusul. Există însă mai multe teorii care explică acestul lucru.

Advertisment

Oficial, se crede că noul coronavirus este provenit de la animale, mai exact de la lilieci. Covid-19 ar fi astfel un virus zoonotic, care a trecut bariera speciilor de la animal la om, suferind o mutație. Debutul epidemiei e strâns legat de o piață agroalimentară din Wuhan, China.

O teorie a apariției virusului e reprezentată de crearea acestuia în laborator. Matteo Salvini, fostul vicepremier și ministru de interne al Italiei, a acuzat China de acest lucru. Astfel, mai multe persoane consideră că virusul a scăpat apoi din laborator.

Alte persoane aleg să meargă și mai departe în gândire, considerând că după ce a fost creat în laborator, virusul a fost intenționat eliberat și răspândit, fiind anumite interese la mijloc.

Interese ascunse în spatele pandemiei?

O teorie posibilă e reprezentată de o eventuală decizie a oamenilor care ne conduc. Este vorba atât de politicieni, cât și de persoanele foarte influente, care cu ajutorul politicienilor ar conduce planeta. Această teorie conspiraționala e tot mai răspândită.

Astfel, cei care ar fi creat pandemia, ar urmări reducerea populației în scopul conservării resurselor globului. Totodată, e cunoscut faptul că izolarea a făcut mult bine planetei. Lipsa poluării cauzate de mașini și de fabrici permite planetei să respire.

Pe de altă parte, acțiunile firmelor sunt puternic afectate în această perioada. Astfel, o altă teorie ar fi că oamenii influenți, “rechinii” de pe piață economică urmează să profite și să dea adevărate lovituri financiare în urma acestei pandemii.

Advertisment
Advertisment