Actualitate

Coronavirus România, Statistici Martie 2020

7 persoane diagnosticate la noi în țară cu COVID-19 iar 3 deja vindecate

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În ultima vreme acest virus se răspândește rapid în Europa însă în Romania exista doar 4 persoane care suferă de COVID-19.  Informații de ultimă oră vă sunt puse la dispoziție din partea surselor oficiale.

Coronavirus – boala anului 2020

În România sunt deja confirmate 7 persoane suferind de coronavirus. Vestea bună este că 3 din acești pacienți s-au vindecat. Guvernul atrage atenția publicului larg să se informeze corect și să respecte cu precizie regulile impuse.

Advertisment

Azi noapte la ora 00.45 a fost diagnosticată cea de-a șaptea persoană cu coronavirus. Aceasta este tot din Timișoara, fiind colegă cu pacientul diagnosticat în urmă cu două zile.

Advertisment

Imagini pentru coronavirus Romania

3 persoane din 7 vindecate de coronavirus

Cele 3 persoane vindecate de coronavirus sunt considerate norocoase. Este vorba despre un bărbat din Gorj și doi pacienți, din Timișoara o femeia în vârstă de 38 de ani și un bărbat de 48 de ani. Aceștia au făcut câte două teste la intervale de 24 de ore. În urma acestor s-a constat că sunt pozitivi, ceea ce înseamnă că sunt în afară oricărui pericol.

Bărbatul din Gorj a fost externat însă cele două persoane din Timișoara, încă rămân sub supraveghere medicală.

Cele 4 persoane care au infecție cu COVID-19 se află în prezent în centre medicale specializate din Timișoara, Cluj și Iași. Starea acestora este stabilă.

Situația la nivel național

În prezent se află în carantină 35 persoane, dar un număr de 11.731 persoane sunt izolate la domiciliu.

Au fost făcute foarte multe teste și au fost analizate 657 de probe de la persoanele care au intrat în contact cu pacienți pozitivi. 651 au fost declarați negativ, ceea ce însemnă că nu sunt infectați cu acest virus.

Se dorește că toți cetățenii să fie foarte bine informați despre situațiile legate de COVID – 19. Este recomandat sa fiți mereu la curent cu ce se întâmplă. Trebuie sa nu intrați în contact cu persoane care sunt suspecte ca ar suferi de acest virus. Fiți precauți și luați toate măsurile necesare de prevenire.

Autoritățile cer familiilor persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și să rămână izolați până ce aceștia nu sunt declarați vindecați.

Advertisment
Advertisment