Actualitate

Conflict între polițiști și zece oameni care petreceau în plină pandemie

Incidentul a avut loc în Arad. Zece persoane care petreceau au atacat agenții atunci când li s-a cerut să între în casă.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de Covid-19 continuă să evolueze, numărul persoanelor infectate crescând în fiecare zi. Astfel, autoritățile au fost nevoite să ia măsuri drastice pentru a încerca stoparea răspândirii coronavirusului.

Deși cetățenii ar trebui să fie în case, foarte mulți nu respectă măsurile impuse. Oamenii legii au acordat până acum numeroase sancțiuni, însă, chiar și așa, multe persoane ignoră regulile de distanțare socială.

Advertisment

Conflict între polițiști și zece oameni care ignorau complet izolarea

Cetățenii au fost surprinși petrecând pe o stradă din Arad, deși măsurile luate de Guvern interzic clar acest lucru. Polițiștii au intervenit pentru a îi trimite în case. În acel moment, bărbații au atacat agenții și a izbucnit un conflict în toată regulă.

Advertisment

Totul a început după ce un șofer a sunat la numărul unic de urgență și a spus că aproximativ 20 de oameni petrec în plină stradă. Că urmarea a apelului, un polițist și un jandarm au ajuns la față locului.

După ce bărbații au început să fie violenți, au intervenit mai mulți agenți de poliție. În urma incidentului, trei bărbați au fost arestați pentru ultraj. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, a informat că cei trei oameni au agresat mai multe forțe de ordine.

Acesta a declarat pentru agerpres și că în urma deciziei judecătorilor, bărbații vor fi arestați preventiv pentru o perioada de 30 de zile.

Tot mai mulți români ignoră măsurile de distanțare

O persoană din județul Maramureș a îndemnat ortodocșii să participe la slujba de Înviere. Autoritățile au spus foarte clar că slujbele vor avea loc fără prezența enoriașilor. Persoana care a încurajat participarea la evenimentul religios s-a ales cu dosar penal.

Până săptămâna trecută, au fost întocmite 350 de dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Totodată, mai multe de 9 200 de cetățeni au încălcat măsurile impuse și au fost amendați cu suma totală de 20 149 468 de lei.

Advertisment
Advertisment