Actualitate

Conducerea spitalului din Suceava a demisionat

Mangerul și directorul medical de la Spitalul Județean Suceava au decis să demisioneze în urma crizei petrecute la instituția din județul cu cele mai multe cazuri de Covid-19.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Numărul de victime făcut de pandemia de coronavirus crește în fiecare zi, iar situația a devenit una gravă. Bilanțul infectărilor din România se apropie de 2 500, iar cel al deceselor a ajuns la 95.

O mare parte dintre cazurile depistate se află în Suceava. Drept urmare, orașul a intrat în carantină până când situația se ameliorează. Lumea e panicată, iar sistemul medical nu mai face față.

Advertisment

Conducerea spitalului a renunțat la lupta

La spitalul din Suceava, situația e una de criză. Acolo și-au pierdut viața 26 de persoane din cauza Covid-19. De asemenea, au fost testate pozitiv 200 de cadre medicale.

Advertisment

În urma acestor întâmplări, conducerea spitalului a ales să demisioneze.  Astfel criza unității sanitare s-a accentuat semnificativ. Directorul de îngrijiri medicale din cadrul instituției, Mihaela Hreceniuc, se află în izolare la domiciliu, unitatea rămânând așadar fără nicio persoană din cadrul conducerii.

Medicii de la spital au luat imediat legătura cu prefectul județului pentru a veni cu o soluție pentru situația disperată de acolo. Aceștia erau oricum depășiți de criză și înainte de aceste demisii.

Că urmare a acestor întâmplări, ministrul Nelu Tătaru va ajunge joi la Suceava. Acesta va discuta cu medicii, va analiza situația și va lua o decizie pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale și al cetățenilor.

A fost deschis un dosar penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a decis începerea urmăririi penale în rem, drept consecință pentru situația de criză de la Spitalul Județean. Acuzațiile aduse sunt pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dar și pentru abuz în serviciu.

Procurorii cred că nu au fost respectate măsurile adoptate referitoare la reglementările legislative în vigoare în privința prevenirii sau combaterii bolilor infecto-contagioase.

Anchetatorii sunt de părere că unele decese din spital au legătură cu desfășurarea în mod ilicit a activității funcționarilor publici din sistemul medical. Aceștia nu ar fi respectat regulile impuse de autorități în privința prevenirii și limitării efectelor pandemiei de Covid-19, în perioada ianuarie-martie 2020.

Mai mult, Președintele României a luat decizia de a retrage decorația conferită Spitalului Județean de Urgență din Suceava. Măsura a venit în urma tragicelor întâmplări care au avut loc acolo.

Advertisment
Advertisment