Actualitate

Condițiile în care elevii se vor întoarce la scoală

Această pandemie de Covid-19 va lăsa urme adânci asupra tuturor, iar sistemul de învățământ nu va fi o excepție. Vor avea loc numeroase schimbări după ce totul se va încheia.

Advertisment
Advertisement

Odată cu apariția virusului, au fost luate decizii radicale prin care s-a încercat oprirea răspândirii acestuia. Una dintre primele soluții adoptate a fost închiderea școlilor.

S-a dorit ca toți tinerii să rămână în siguranță, nefiind expuși riscurilor. Astfel, aceștia și-au continuat activitatea școlară în mediul online, pentru a nu rămâne în urmă cu materiile.

Advertisment

Încă nu este sigur când se vor întoarce elevii la școală

Astăzi, 21 aprilie, elevii din întreaga țară și-au reluat activitatea școlară online, după ce au fost în vacanță timp de o săptămână. Țara încă se află în stare de urgență și deocamdată nu se cunosc informații sigure despre întoarcerea pe băncile școlilor.

Advertisment

De aceea, tinerii vor continua cu procedurile stabilite înainte de vacanță, adică studiul prin intermediul online-ului.

Pentru elevii din anii terminali de la liceu și gimnazială au fost inițiate o serie de lecții înregistrate. Ele erau difuzate pe TVR 2 cu scopul de a îi ajuta pentru examenele care vor urma să fie susținute.

Pentru elevii din restul anilor au fost înregistrate lecții pentru toate disciplinele și au fost publicate pe YouTube și pe pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar.

Cu toții se întreabă când va fi reluată activitatea în școli. Premierul Ludovic Orban i-a asigurat pe toți că anul școlar va fi încheiat, iar elevii și studenții vor da toate examenele. De asemenea, a anunțat că dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, școlile se vor redeschide.

Condițiile în care elevii vor reveni la școală

Chiar dacă restricțiile nu vor mai fi la fel de dure, regulile de distanțare socială vor trebui respectate. De aceea, Marina Manea, inspectorul școlar general adjunct al ISB, a declarat că va fi dificil, pentru că majoritatea claselor au peste 30 de elevi.

În acest caz, aceasta a spus că se va lua în considerare să vină la clasă întâi elevii din anii terminali și apoi ceilalți.

Marina Manea a anunțat că pentru început vor fi gândite modurile de reintroducere a elevilor în spațiul școlar. Abia după ce aceste detalii vor fi puse la punct vor fi stabilite și măsurile necesare de protecție. Tot ea asigură că fiecare școală va dispune de materialele sanitare necesare.

Advertisment
Advertisment