Actualitate

Clara Mărgineanu, fosta poetă și jurnalistă TVR, a decedat

Este doliu în lumea presei din România. Clara Mărgineanu a murit la doar 47 de ani.

Advertisment
Advertisement

Jurnalista și poeta Clara Mărgineanu a încetat din viață duminică. Femeia era internată în spital și avea probleme medicale serioase. Pe 4 iulie ar fi urmat să împlinească vârsta de 48 de ani.

Fosta poetă și jurnalistă TVR suferea de o boală gravă

La sfârșitul lunii martie, Clara Mărgineanu a făcut un apel disperat pe pagina sa de Facebook. Ea se afla în stare gravă la spital și a încurajat oamenii că vom învinge pandemia de coronavirus. Aceasta a explicat că are mâna dreapta branșată la perfuzii și transfuzii.

Advertisment

Femeia a spus pe atunci că avusese parte de prima transfuzie, dar că nu există cantitatea de sânge necesară. Ea a cerut ajutor prin intermediul rețelei de socializare. A explicat pe atunci că îi este tot mai greu să respire. A rugat disperat oamenii să doneze sânge, pentru a o ajută să învingă în lupta cu boala.

Advertisment

Moartea ei a șocat pe toată lumea

Fosta jurnalistă TVR a încetat din viață provocând foarte multă durere și surprindere. Filiala București-Poezia a Uniunii Scriitorilor din România a anunțat că literatură română a suferit o dureroasă pierdere odată cu decesul femeii.

Artistul Gheorhe Gheorghiu a fost de-a dreptul șocat la aflarea veștii. El a spus că lumea a pierdut un om minunat. „Ne va fi dor de tine și de gândurile tale așternute pe hârtie”, a transmis artistul.

Clara Mărgineanu a fost o poetă, textieră, membră a Uniunii Scriitorilor din România și jurnalistă. Ea a publicat 15 volume de poezii, printre care „Sărmanele Duminici”, „Prizonierul libertății” și „Uși zidite”.

De asemenea, a mai publicat și două volume de reportaje literare. Ea era, totodată, membră a Uniunii Cineaștilor din România, precum și a Uniunii Artiștilor și Realizatorilor de Film. Clara Mărgineanu a fost jurnalist al casei de Producție TVR. În perioada dintre anii 1995 și 2013, a realizat emisiuni culturale. Acolo a efectuat interviuri, reportaje și documentare.

Advertisment
Advertisment