Actualitate

Cine va participa la înmormântarea prințului Philip

Ceremonia de înmormântare a prințului Philip va avea loc pe data de 17 aprilie. Cine va participa la eveniment.

Doar 30 de persoane vor participa la ceremonia de pe 17 aprilie, când își vor lua adio de la prințul Philip. Cine va participa la eveniment.

Cine va participa la înmormântarea prințului Philip

În vremuri normale, la înmormântarea prințului Philip ar fi putut să vină 800 de persoane, șefi de stat și lideri mondiali. În condiții de pandemie, pe 17 aprilie vor veni doar 30 de persoane. Dar cine vor fi aceștia, rămâne să hotărască regina Elisabeta a II-a. Până în acest moment, se știe că printre cele 30 de persoane sunt cei patru copii ai cuplului regal. E vorba de Prințul Charles și Camilla Parker Bowles, Prințesa Anne și Timothy Laurence, Prințul Andrew și Prințul Edward și soția sa, Sophie. Pe de altă parte, vor fi prezenți la înmormântare și cei opt nepoți ai reginei și ai lui Philip. Meghan Markle nu va veni pentru că nu a primit acordul medicilor să zboare, întrucât este însărcinată. Chiar dacă evenimentul nu va fi public, Palatul Buckingham a anunțat că va fi televizată.

Prințul Philip s-a stins la 99 de ani

Reprezentanții Casei Regale au afirmat că prințul Philip a murit pașnic în Castelul Windsor. „Este o durere profundă că Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh”, se arată în declarația oficială. Acesta s-a stins la trei săptămâni după ce a fost externat dintr-un spital din Londra. La unitatea medicală a fost fost tratat pentru o infecție și a suferit o operație de inimă. Dar nici până în acest moment, cauza morții sale nu s-a aflat. Din păcate, Palatul Buckingham a spus că familia regală se pregătea pentru data de 10 iunie, când se pregătea pentru aniversarea de 100 ani a prințului.