Actualitate

China se află într-o o situație fericită

În China este deja a două zi în care nu se înregistrează nici un caz local de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

La nivel local China vine cu vești foarte bune. Chinezii sunt foarte bucuroși că nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de 2 zile, decât cei care au fost plecați de pe teritoriul local.

Toate cazurile de îmbolnăviri au fost ale persoanelor venite din altă țară

China a nu a descoperit nici un caz de îmbolnăvire cu coronavirus pe plan local. Această veste a bucurat pe toți locuitorii care au avut foarte mult de suferit în ultima vreme.

Advertisment

Autoritățile din China au anunțat pentru a doua zi în mod consecutiv că nu a înregistrat niciun caz de coronavirus pe plan local. Totuși s-au înregistrat foarte multe cazuri infestate ale persoanele venite din alte țări.

Advertisment

Doar în cursul zilei de ieri s-au înregistrat 39 de cazuri. Acesta fiind apogeul zilnic, pentru că nici într-o altă zi nu au mai fost atâția infestați de când a apărut epidemia de COVID-19. Cele mai multe cazuri au fost descoperite în localitățile Guangdong, Shanghai și Beijing.

Oficialii chinezi susțin că la ora actuală au mai rămas doar 6.700 de cazuri active

Pentru a lupta în mod eficient împotriva virusului, autoritățile au decis să izoleze provincia Hubei, unde locuiesc 50 de milioane de locuitori. Chinezii sunt speriați la gândul că ar putea veni un doilea val epidemic la nivel național. Acest lucru ar fi posibil dacă mai sosesc alte persoane contaminate din exterior. Este în joc viața a foarte mulți oameni la nivel mondial

Miercuri a fost prima zi când chinezii nu au mai avut persoane locale infectate. În ciuda acestui fapt specialiștii susțin că în Asia vor mai urma și alte cazuri de îmbolnăviri.

Chinezii au descoperit că un medicament antiviral, numit Favipiravir este extrem de eficient și ajută foarte bine împotriva infecției de coronavirus.

De obicei medicamentul este administrat pentru gripă. Acesta a apărut pe piață de peste 6 ani. Studiile arată că  se folosește cu aceeași eficientă pentru mai multe infecții. De-a lungul timpului nu s-au înregistrat persoane care să acuze că medicamentul ar avea reacții adverse.

Și alți cercetători se luptă să găsească un antidot cu care să lupte împotriva coronavirusului. China are șanse mari să descopere un potențial vaccin care ne-ar putea scăpa de această mare problema. Nu s-a crezut niciodată că se poate ajunge până aici dar din nefericire situația este critică aproape peste tot în lume.

Advertisment
Advertisment