Actualitate

Cele mai populare teorii ale conspirației privind Covid-19

Pe măsură ce pandemia de coronavirus evoluează, auzim și tot mai multe teorii privind apariția acesteia.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

1. Guvernul Statelor Unite. Se zvonește că guvernul Statelor Unite a creat coronavirusul. Această afirmație a fost făcută prima dată la știrile din Rusia, în timpul unei transmisiuni live.

Un prezentator a declarat că guvernul SUA a creat virusul pentru a distruge economia Chinei. El a adăugat că SUA ar fi putut să o creeze și pentru a putea vinde vaccinuri Chinei.

Advertisment

2- Teoria internetului 5G

Wuhan a fost unul dintre primele orașe chineze care au obținut internetul 5G. Este același oraș în care a apărut pentru prima dată virusul Covid-19. Este o coincidență? Dana Ashlie declară că nu este.

Advertisment

Ashlie crede că virusul Covid-19 este cauzat de undele de radiații emise de internetul 5G. Ea și-a bazat afirmațiile pe un document de cercetare vechi de doi ani, care a arătat că 5G era periculos pentru om.

3. Guvernul chinez. Unii oameni cred că Guvernul Chinez a creat virusul Covid-19 ca parte a programului său de arme biologice. Se spune ca virusul s-a scurs mai târziu dintr-un laborator, cauzând epidemia.

4. Ciorba de liliac. Există speculații că oamenii au primit Covid-19 de la aceste animale. În timp ce oamenii de știință nu au verificat încă această afirmație, unii cred că apariția coronavirusului este cauzată de faptul ca cineva a mâncat o ciorba de liliac.

Ei cred că „cineva” este bloggerul chinez de turism, Wang Mengyun. Mengyun a devenit o victimă a unei teorii conspiraționale după ce un clip video în care a mâncat un liliac a devenit viral.

5- Modificarea virusului HIV

Aceasta este o presupunere a unui grup de cercetători indieni. Aceștia declară că virusul Covid-19 are o anumită asemănare cu virusul HIV-1. Ei au afirmat că aceasta este o dovadă suficientă pentru a dovedi că cineva a modificat HIV pentru a crea acest nou virus.

6. Reducerea populației. Una dintre cele mai cunoscute teorii ale conspirației e referitoare la resursele limitate ale planetei. Tot mai multi oameni cred ca virusul a fost creat și eliberat de către conducători în scopul reducerii populației.

7. Distrugerea firmelor mici. Aceasta e o alta idee foarte populară. Ea presupune îmbogățirea “rechinilor” din economie prin intermediul perioadei de criza provocata de pandemie.

Advertisment
Advertisment