Actualitate

Cele mai mici apartamente din lume

Deși sunt foarte ieftine, aceste apartamente nu sunt pentru oricine. Spațiile sunt atât de mici încât le-ar face probleme persoanelor claustrofobe.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Apartamentul din Hong Kong cu o suprafață 1,5 metri pătrați. Ca și dimensiuni, spațiul este echivalentul unei băi dintr-un apartament confort 2 din România.

Apartamentele acestea au wi-fi, aer condiționat și o fereastră. Camerele sunt încăpătoare cât să fie amplasat doar un pat, iar holurile clădirii care duc la aceste spații sunt de asemenea foarte strâmte. Costul chiriei este de 384 de dolari pe luna.

Advertisment

Cel mai mic apartament din lume are 0,37 metri pătrați

Acest spațiu minuscul este un apartament din Hong Kong. Apartamentele de genul au apărut în anii 1950, iar în prezent, guvernul le oferă asistaților sociali.

Advertisment

De asemenea, toți locatarii clădirii sunt nevoiți să își spele hainele într-o găleată comună. În plus, baia are doar două toalete. Dușul este folosit pe post de a treia toaletă, iar bucătăria conține doar o chiuvetă. Chiria este de 167 de dolari pe luna.

Cele mai mici apartamente din lume

 

Apartamentul de 5,5 metri pătrați din Londra. Spațiul a fost construit în 1987 și a fost pe atunci o debara. Acest dispune de o mică bucătărie, un dus care are și rol de WC și o canapea care se poate face pat. Prețul acestui apartament este de 313 mii de dolari.

Cele mai mici apartamente din lume

 

Apartamentul de 7,3 metri pătrați din Manhattan. Spațiul nu are bucătărie sau apă, iar baia este împărțită cu alte două apartamente. Dispune de frigider, iar canapeaua se poate transforma în pat.

Chiar și așa, în acest apartament se poate locui pentru 800 de dolari pe luna într-unul dintre cele mai scumpe orașe din lume.

Cele mai mici apartamente din lume

 

Apartamentul de 8 metri pătrați din Paris

Acest spațiu a fost, în trecut, un depozit. După renovare, a devenit o locuință minimalistă și elegantă. Dulapurile sunt numeroase și conțin un șifonier și o masă pliantă.

Locuința dispune de baie și bucătărie. Acest tip de spațiu este situat la mansardă, oferind acces pe acoperiș. Astfel, terasa este de obicei mai mare decât spațiul propriu zis.

Cele mai mici apartamente din lume

 

Apartamentul de 13 metri pătrați din Polonia. Că dimensiuni, acest spațiu este echivalentul unei sufragerii clasice. Patul se află deasupra unui dulap care este de fapt camera de baie.

Dușul e și pe post de toaletă. Apartamentul dispune de o chiuvetă mică și o mașină de spălat. Există și o bicicletă pusă pe perete, că și decorație. Ea poate fi folosită și pentru deplasarea în oraș.

Cele mai mici apartamente din lume

Advertisment
Advertisment