Actualitate

Cele mai bune cărţi de citit în această perioadă

Nicio activitate nu se compară cu cea în care îţi citeşti cartea preferată şi uiţi de tot ceea ce te înconjoară.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Mereu facem liste peste liste de cărţi pe care dorim să le citim. Reducerile lor ne încântă, cumpărăm impulsiv, iar apoi sfârşesc uitate în bibliotecă. De fiecare dată dăm vina pe timp sau oboseală şi ajungem de unde am plecat, fără prea multe pagini citite.

Această perioadă de autoizolare este perfectă pentru ca în sfârșit să ne ţinem de ceea ce ne-am propus. Astfel, nu mai aveam nicio scuză din a nu face din citit o activitate chiar zilnică.

Advertisment

Cele mai bune 5 cărţi pe care le recomandăm

“Alchimistul” de Paulo Coelho este o carte cu adevărat inspiraţională. Prezintă povestea unui păstor care se aventurează într-o călătorie în deşertul egiptean a cărei scop este găsirea unei comori. Simplitatea şi frumuseţea cu care sunt descrise întâmplările personajului au fermecat milioane de cititori.

Advertisment

“1984” de George Owell este una dintre cărţile care te ţine cu sufletul la gură până la final. Complexitatea şi suspansul cărţii te fac să te adânceşti total în tragediile secolului 20. Prezentarea politicului şi forţa sa de control şi manipulare te vor face să reflectezi asupra realităţii.

“Invitaţie la vals” de Mihail Drumeş are o încărcătură de emoţii cum rar întâlneşti. Această carte este perfectă pentru momentele în care doreşti să te rupi de realitate şi să te adânceşti într-o lume copleşită de sentimente.

“Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson este tot ce ai nevoie în aceste momente de autoizolare. Este altceva în comparaţie cu orice altă carte de dezvoltare personală. Te trezeşte la realitate şi te învaţă printr-un ton direct şi sincer cum să accepţi tot ce ţi se întâmplă.

“Ultimul om bun” de A. J. Kazinski este un roman cu totul aparte. Cartea descrie mitul prin care pe pământ există doar 36 de oameni buni, fără de care umanitatea ar dispărea. Tema principală se desfăşoară în jurul vieţii în sine şi a căutării destinului.

Beneficiile acestei activităţi

Cititul nu doar că te transpune într-o lume nouă, dar te deconectează de la tot haosul care se întâmplă acum. Cărţile reprezintă unul dintre cele mai bune remedii atunci când simţi că nu mai poţi sta în casă. Cu ajutorul lor te dezvolţi ca om, creşti intelectual şi chiar începi să vezi totul cu alţi ochi.

Deşi este o perioadă în care panica şi stresul sunt tot mai mari, să nu uităm să ne acordăm timp cu adevărat nouă pentru a ne perfecționa. Aşadar, când totul se va sfârşi, vom ieşi din case mai buni şi mai informaţi ca persoane.

 

Advertisment
Advertisment