Actualitate

Cea mai rea veste pentru români. Suntem în valul trei al pandemiei

Cunoscutul medic din Timișoara, Virgil Musta a făcut o declarație cu adevărat șocantă. Suntem în valul trei al pandemiei.

Suntem în valul trei al pandemiei. Este vestea pe care a dat-o recent medicul Virgil Musta din Timișoara.

Cea mai rea veste pentru români. Suntem în valul trei al pandemiei

A explodat din nou numărul de cazuri de coronavirus în Europa, iar medicul Virgil Musta spune că suntem la începutul celui de-al treilea val. Din păcate, renumitul doctor spune că numărul de cazuri nu se va diminua decât dacă se va imuniza 50% din populație.

„Toată Europa se confruntă cu un număr foarte mare de cazuri. Motiv pentru care apar restricţii noi în toate ţările europene. Este foarte logic să ajungă şi la noi. De asemenea, am văzut în ultimele două săptămâni că numărul cazurilor este în creştere. Iar spitalul nostru se confruntă cu o presiune foarte mare, locurile fiind aproape în întregime ocupate. Şi spitalele suport au un număr mare de pacienţi”, a declarat medicul.

Singura metodă pentru a opri boala este prevenția

Totodată, medicul Musta a menționat că singura metodă prin care poate fi oprită boala este prevenția. „Aş dori să reamintesc aceste reguli: purtarea măştii, distanţarea socială şi igiena tegumentelor. Sunt foarte, foarte importante. Pe de altă parte, este nevoie de vaccinarea cât mai rapidă, în special a celor cu factori de risc, pentru că am observat că la ora actuală marea majoritate a persoanelor internate sunt persoane în vârstă cu multiple comorbidităţi.

Dacă vaccinarea este un factor important în reducerea numărului de cazuri, aceasta va reduce când ajunge la un nivel de peste 40-50 la sută. Deşi suntem printre ţările cu cea mai bună rată de vaccinare, avem doar aproximativ 10 la sută din populaţie, ceea ce este încă puţin. Este încă greu să se simtă”, a mai declarat medicul.