Actualitate

Cea mai bună veste pentru bucureșteni. Începând cu 3 mai se redeschid sălile de spectacole și restaurantele la interior

Să fie oare pandemia pe sfârșit? Așa se pare, pentru că începând cu 3 mai, restaurantele la interior și sălile de spectacole vor fi redeschise în București.

Capitala a înregistrat o rată de infectare mai mică de 3 la mia de locuitori. Drept urmare, începând cu 3 mai, sălile de spectacole și restaurantele la interior vor fi redeschise la București.

Cea mai bună veste pentru bucureșteni. Începând cu 3 mai se redeschid sălile de spectacole și restaurantele la interior

Va redeveni Bucureștiul ce a fost odată? Greu de spus, dar deocamdată se va face primul pas. Începând cu 3 mai, vor fi redeschise restaurantele la interior și sălile de spectacole. Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Alin Stoica, iar decizia luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Programul restaurantelor va fi de la 5 dimineața la ora 21.00 , dar vor funcționa la o capacitate de 30%. Și tot la aceeași capacitate vor funcționa sălile de spectacole, teatrele și cinematografele.

Dacă vom avea o rată de infectare de 1,5 la mie, vor urma și alte relaxări

„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica.