ActualitateUltima ora

Incredibil! Ce sumă primesc românii care găzduiesc refugiați din Ucraina? Mulți privesc asta ca pe o afacere

Autoritățile au anunțat ce sumă primesc românii care găzduiesc refugiați din Ucraina și, din păcate, mulți o privesc ca pe o afacere.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Apar noi vești îmbucurătoare pentru români, căci Guvernul a aprobat miercuri, prin ordinanță de urgență, ca persoanele care găzduiesc refugiați din Ucraina să aibă o parte dintre cheltuieli decontate. România și-a arătat încă de la începutul războiului de la graniță sprijinul pentru ucraineni, iar autoritățile stimulează acum populația și din punct de vedere financiar. Astfel, s-a aflat suma pe care o primesc românii care găzduiesc refugiați din Ucraina.

Din păcate, multe persoane privesc această acțiune ca pe o posibilă afacere, căci banii alocați de Guvern nu sunt deloc de neglijat! Pentru fiecare refugiat, românii primesc 20 de lei pe zi pentru hrană și 100 de lei pentru cazare.

Advertisment

Incredibil! Ce sumă primesc românii care găzduiesc refugiați din Ucraina? Mulți privesc asta ca pe o afacere

”Aş vrea să vă semnalez şi adoptarea ordonanţei de urgenţă care permite persoanelor fizice care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina să beneficieze de decontarea din bugetele Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a cheltuielilor cu hrana şi cazarea în valoare de 20 de lei/zi pentru fiecare persoană găzduită, pentru hrană, şi pentru cazare alţi 50 de lei/zi.

Advertisment

Iată că prin această ordonanţă, Guvernul dă posibilitatea românilor care au făcut acest gest să poată continua sau, cel puţin, să-şi diminueze efortul pe care l-au făcut până acum, atât în privinţa asigurării hranei, cât şi în privinţa asigurării cazării.

Deoarece am văzut că există ceva speculaţii pe tema legată de beneficiarii sumelor alocate de Guvern pentru cei care, inclusiv în mediul privat, au găzduit şi găzduiesc refugiaţi din Ucraina, pot să vă confirm că, în continuare, sunt alocate sume, inclusiv pentru hoteluri sau alte zone de cazare unde se află refugiaţi ucraineni, suma pusă la dispoziţie fiind de 100 de lei/zi pentru un refugiat cazat. De asemenea, pentru spaţiile puse la dispoziţie de către statul român, suma este de 50 de lei/zi pentru fiecare refugiat găzduit”, a declarat Dan Cărbunaru, citat de Agerpres.

Advertisment
Advertisment