Actualitate

Ce se întâmplă cu pensiile de la 1 iunie 2022? Veștile sunt extraordinare!

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României a anunțat ce se întâmplă cu pensiile de la 1 iunie 2022, iar veștile sunt extraordinare pentru cel puțin o categorie de români.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Planul de sprijin promovat de Coaliția pentru Guvernare denumit „Sprijin pentru România” ar urma să intre în vigoare, cel mai devreme, la data de 1 mai 2022, a transmis premierul țării, Nicolae Ciucă. În acest context, liderii coaliției au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au prezentat noile măsuri și astfel s-a aflat ce se întâmplă cu pensiile în România, de la data citată anterior.

“Primele măsuri vor intra în vigoare cel mai devreme la 1 mai. Ele au perioadă de aplicare până la sfârşitul anului. Doar pentru cele care au suport deja programele din fonduri europene, acestea vor continua şi după 31 decembrie 2022”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, în cadrul conferinței de la Palatul Parlamentului.

Advertisment

Ce se întâmplă cu pensiile de la 1 iunie 2022? Veștile sunt extraordinare!

„În domeniul social, sprijin pentru cetăţenii României, urmăreşte protejarea acestora de creştere a preţurilor. Aceste vremuri dificile impun, aşa cum spuneam, solidaritate şi sprijin, acordat mai ales oamenilor care au nevoie de susţinere.

Advertisment

Astfel, pachetul oferă următoarele soluţii: un miliard de euro, 50% fonduri europene, 50% fonduri de la bugetul de stat, care va consta în vouchere pentru alimente de bază, în valoare de 50 de euro la fiecare două luni pentru: familii cu el puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei/lună; pensionari cu venit mai mic de 1.500 de lei/lună; persoanele cu venit minim garantat; persoanele cu dizabilităţi. Pachetul intră în vigoare începând cu data de 1 iunie.

Voucherul de 50 de euro la 2 luni nu pare o sumă foarte mare, dar el este destinat cetăţenilor români vulnerabili şi se adaugă acelor măsuri care sunt deja în derulare”, a mai transmis prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, cu privire la pensiile românilor.

Advertisment
Advertisment