Actualitate

Ce se Întâmplă cu Femeile Însărcinate Testate Pozitiv?

Femeile gravide care sunt infectate cu noul coronavirus nu vor transmite virusul bebelușilor astfel că aceștia se pot naște perfect sănătoși

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În contextul pandemiei de coronavirus apare și o veste bună. Mamele pozitive nu vor  îmbolnăvi bebelușii cu acest virus.

Șefa de la secția de Obstetrică-Ginecologie din spitalul Universitar din București oferă o serie de sfaturi prețioase femeilor gravide. Toate aceste informații vin în sprijinul celor care vor naște în perioada imediat următoare.

Advertisment

Femeile gravide au câteva motive în plus de îngrijorare

Doamna doctor Vasiliu susține că există riscul ca femeile însărcinate să se infecteze cu coronavirus în această perioadă. În plină pandemie nașterile vor fi tratate că urgențe în maternități.

Advertisment

Nașterea este o urgență și va fi tratată ca atare. Medicii ginecologi vor asista la naștere și vor fi alături de femeile gravide.

În momentul de față medicii ginecologi se află în imposibilitatea de a le mai urmări sarcina de aceea gravidele trebuie să se ocupe de acest lucru singure. În perioada de criză este imposibil că medicii să facă față solicitărilor.

Gravidele din București care suferă de coronavirus pot naște la maternitatea Bucur și Polizu. Este normal ca femeile însărcinate care sunt confirmate pozitiv să nască în maternități speciale. Acestea nu vor fi internate in aceleași saloane cu cele care nu sunt suspecte de virus.

Gravidele sănătoase se vor adresa maternităților care asigura asistență medicală la naștere. Toate femeile însărcinate sunt primite în maternități în regim de urgență.

Cele care sunt suspecte de coronavirus vor fi separate de cele care nu suferă de această infecție.

Toate gravidele vor primi asistență medicală

Specialiștii în ginecologie aduc informații de mare preț în atenția celor care se află în această situație. Având în vedere riscul mărit de contaminare fiecare femeie însărcinată care ajunge la spital trebuie să știe foarte bine ce are de făcut.

Maternitatea Bucur este destinată acum gravidelor infectate cu COVID-19. Este nevoie de maximă atenție și precauție iar medicii dau dovadă de înalt grad de profesionalism și de această dată. Ei sunt profund preocupați de situația de față și ajută gravidele să nască în condiții optime.

Femeile însărcinate care sunt suspecte de coronavirus vor fi triate și vor urma un circuit special. Acestea se vor interna într-un loc cu totul diferit de cele care nu suferă de acest virus.

Gravidele care nu sunt suspecte de coronavirus vin la spital și se duc direct la camera de garda. Acestea vor urma procedurile normale și nu se abat de la reguli.

Advertisment
Advertisment