Actualitate

Ce schimbări importante lasă în urmă Covid-19

După ce epidemia de coronavirus va dispărea, lumea cu siguranţă nu va mai fi la fel. Se vor resimţi multe schimbări la nivel global după ce totul se va încheia.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În acest moment, Covid-19 străbate lumea, iar economia globală pare să se prăbușească. Aceasta este una dintre acele vremuri în care viețile noastre sunt pline de incertitudine.

Din ce în ce mai mulți oameni încearcă să se adaptează vieții în carantină. Ideile despre care doar s-a vorbit în anii precedenți încep să fie puse în aplicare la nivel global.

Advertisment

Vor avea loc schimbări importante

Există posibilitatea ca oamenii să înceapă să lucreze mai mult de acasă. Există deja studii în acest sens, iar rezultatele sunt pozitive. S-a descoperit că oamenii care lucrează de acasă au mai multe zile pline de productivitate pe an decât cei care merg la job.

Advertisment

Astfel, dacă angajatorii observă rezultate s-ar putea să ia mai mult în calcul ideea lucratului la domiciliu.

Unul dintre sectoarele pe care Covid-19 l-a lovit cel mai puternic este producția. A lucra de la distanță nu este o opțiune atunci când este implicată munca fizică. Dar pentru unele fabrici, nici să lase muncitorii acasă nu este o variantă prea bună din punct de vedere economic.

Companiile care utilizează mai multă automatizare se descurcă deja mai bine decât cele care se bazează pe forţă de muncă umană. Ne putem aștepta ca multe companii producătoare să apeleze la automatizare pentru a supraviețui, cât și multe alte firme.

O mulțime de companii sunt lovite puternic acum

Cel mai mult au fost afectate barurile şi restaurantele, care în următoarele luni nu vor avea parte de niciun venit în afară de cel provenit de la guvern. Asta va schimba lucrurile, pentru că, în timp ce o mulțime de pub-uri locale nu vor supraviețui, marile companii vor persevera.

Când oamenii vor dori să meargă din nou și să ia masa sau când vor începe să caute de muncă, marile companii vor fi încă acolo, ieşind în avantaj.

Până acum, lumea s-a bazat pe China ca loc de producție. Dar, China a intrat în carantină și a fost evident cât de periculos este să te bazezi pe o singură locație pentru a furniza lumea. Mai multe țări încep deja să readucă fabricile de producţie pe propriul teritoriu.

Advertisment
Advertisment