Actualitate

Ce prevede ordonanța militară numărul 8

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au anunțat emiterea unei noi ordonanțe de urgență.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

O altă ordonanță militară a intrat în vigoare. Autoritățile încearcă să ia toate măsurile posibile pentru a trece cu bine de această perioada de criză provocată de pandemia de coronavirus.

Principalele lucruri prevăzute de ordonanța militară numărul 8

Au fost anunțate mai multe schimbări importante. Astfel, piețele agroalimentare vor rămâne deschise pe toată durata stării de urgență, cu condiția respectării regulilor de prevenție a coronavirusului. Măsură se aplică pentru agricultorii care au certificat.

Advertisment

Totodată, începând cu seară de joi, 9 aprilie, e permisă circulația în afară gospodăriei a mai multor categorii. Printre acestea se numără titularii de pescuit pentru desfășurarea pescuitului comercial și acvacultură și pentru comercializarea bunurilor.

Advertisment

Aceeași măsură se aplică și apicultorilor, aceștia având voia să se deplaseze către stupină. Dovada statutului de apicultor se face cu o adeverință care să ateste acest lucru. Totodată, și achiziția de autovehicule și serviciile de reparații constituie un motiv pentru a putea circula.

O altă măsură se referă la exportul de grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei de semințe, zahăr, biscuiți, turte și alte reziduuri din domeniul panificației. Acesta este interzis pe durata stării de urgență.

De asemenea, zborurile spre Spania vor fi interzise pentru încă 14 zile, începând de pe data de 14 aprilie. Autorităților administrației publice li se recomandă montarea de soluții dezinfectante la intrările blocuri.

Ministerul Transporturilor va aproba de acum orice transport aerian, chiar dacă autoritățile județene au în subordine aeroporturile. Totodată, centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, a copiilor și adulților, cu sau fără dizabilități, vor fi nevoite să funcționeze.

Marcel Vela, apel la români

Ministrul a declarat că această perioada dificilă reprezintă o importantă lecție a vieții. El crede că este necesar să arătăm disciplină, determinare și unitate.

Vela a asigurat cetățenii că toate aceste eforturi vor oferi rezultate. El a făcut apel la oameni să respecte pe deplin măsurile și să nu uite că în caz contrar, vor fi aplicate sancțiuni serioase.

El a ținut să mulțumească angajaților MAI și celor din sistemul sanitar. Ministrul crede că împreună vom reuși să depășim pandemia de coronavirus.

Advertisment
Advertisment