Actualitate

Se înmulțesc cazurile de coronavirus

La numărul de cazuri COVID-19 se mai adaugă încă 14, iar numărul total de infectați ajunge la 260.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

La numărul de cazuri COVID-19 se mai adaugă încă 14, iar numărul total de infectați ajunge la 260. Cele mai recente cazuri au fost înregistrate în București, Brașov, Constanța, Dolj, respectiv Maramureș, persoane ce aveau vârsta cuprinsă între 2 și 57 de ani.

Grupul de Comunicare Strategică transmite următoarele date: ”Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cei 260 de cetăţeni care au contactat virusul, 19 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi. De la ultima informare, au fost confirmate  14  cazuri noi, după cum urmează: 7 în Bucureşti, 3 în Braşov, 2 în Constanţa, câte unul în Maramureş şi Dolj”.

Autoritățile ne informează că toate persoanele recent confirmate COVID-19 fie au avut contact cu alte persoane confirmate, fie cu persoane aflate în carantină. Persoanele ce s-au confirmat cel mai recent au vârstă cuprinsă între 2 și 57 de ani.

Advertisment

Autoritățile vin în completarea GCS și ne transmit ,,Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa, inclusiv la Institutul Cantacuzino”.

Advertisment

Stocurile din unitățile sanitare sunt pline de 3746 de teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR). SC Unifarm SA este principalul distribuitor când vine vorba de astfel de teste.

Persoanele avizate din cadrul direcției sanitare au dat amenzi usturătoare la 54 de persoane care nu au respectat regula de a sta în carantină cel puțin 14 zile. Amenzile au ajuns la o sumă totală de 1.835.000 lei împărțite la 120 de persoane.

Advertisment
Advertisment