Actualitate

Câteva Lucruri Care Trebuie Făcute În Postul Mare

În momentele de cumpăna cum este cel prin care trecem astăzi din pricina epidemiei de coronavirus este bine să ținem seama de câteva reguli.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În plină pandemie de coronavirus când mii și mii de oameni la nivel global au de suferit din cauza acestei infecții este important să luăm în considerare câteva sfaturi importante. A mai rămas puțin timp până la Paște de aceea este bine să ne gândim cu toții la ce ar fi bine să facem până atunci.

Ce nu este bine să facem până la Paște

În acest an coronavirusul a atacat dur toate sectoarele pe cel economic, social și sportiv. De asemenea, și Biserica Ortodoxă și Catolică are de suferit din această cauză.

Advertisment

Anul acesta credincioșii nu pot participa la slujba de Învierea Domnului. Sărbătoarea de Paști ar fi trebuit să umple sufletele oamenilor de bucurie însă este una foarte tristă.

Advertisment

Mai este puțin până când Postul Mare va lua sfârșit însă din nefericire, apogeul îmbolnăvirilor și deceselor se anunță tocmai după Paști.

Tot ceea ce mai rămâne creștinilor de făcut este să ne rugăm. Coronavirusul a cuprins întreaga planetă și a paralizat pur și simplu toate sectoarele.

Creștinii respectă tot felul de obiceiuri, în perioada Postului Paștelui

Din păcate, creștinii nu mai pot merge la biserică nici pentru a asculta sfânta Liturghie de duminică. Acum  bisericile sunt închise. Nimeni nu mai poate participa la deniile speciale organizate de preoți.

De aceea este bine că fiecare dintre noi să le citească acasă. Este indicat să ținem post negru lunea, miercurea și vinerea. În cele 3 zile menționate este indicat să nu mâncați și să nu beți nimic până la prânz.

Toți creștinii ar trebui să evite alimentele de origine animală și să se axeze mai mult pe cele vegetale. Bolnavii și bătrânii nu trebuie să țină post.

De asemenea, este important să fiți cât mai înțelegători și să dați dovadă de solidaritate și maximă răbdare în această perioadă.

Vremurile dificile ne influențează negativ pe noi toți iar situația de față se pare că devine tot mai gravă pe zi ce trece. Nu trebuie să ne trădăm prietenii ci din contră este necesar să fim mereu aproape de familie.

Nu trebuie să petrecem, să consumăm de alcool sau să facem păcate. Să nu uităm și de cei trecuți în neființă sau de cei suferinzi care se află pe patul de spital și să ne rugăm pentru ei.

Este important să nu căutăm ceartă ci să căutăm calea de împăcare cu semenii noștri. Doar în acest fel Dumnezeu va veghea asupra noastră și ne va ajuta să trecem cu bine peste această perioadă deosebit de dificilă.

Advertisment
Advertisment