Actualitate

Bonus lunar de 500 de euro pentru personalul medical

Situația generată de răspândirea noului coronavirus este din ce în ce mai gravă, cadrele medicale fiind cele care se află în linia întâi în acest război. Astfel, acestea vor primi un bonus financiar lunar pentru eforturile pe care le depun.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Bilanțul infectărilor în România a ajuns la 2 738, iar cel al deceselor la 114. Astfel, răspândirea pandemiei de coronavirus evoluează într-un ritm alarmant. Drept urmare, autoritățile doresc să susțină prin toate mijloacele eforturile neîncetate ale cadrelor medicale.

Deși lipsa materialelor sanitare (măști, combinezoane, viziere) și a testelor sunt marile probleme în acest moment, guvernul va aloca fonduri și pentru acordarea de stimulente financiare.

Advertisment

Bonus lunar de 500 de euro pentru medicii care luptă împotriva COVID-19

Președintele României i-a solicitat joi premierului Ludovic Orban identificarea unor fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor. Totodata, o parte din bani va ajunge și la personalul medical care îngrijește pacienții infectați cu COVID-19. Discuția a avut loc în cadrul videoconferinței în care s-a vorbit despre situația critică de la Spitalul Județean din Suceava.

Advertisment

Președintele consideră că o sumă de 500 de euro pentru aceștia ar fi un bonus onorabil. Totodată, Iohannis a spus că are promisiuni din partea premierului și a ministrului Fondurilor Europene că vor veni cu soluții clare în cel mai scurt timp.

Legat de situația de la Suceava, președintele a reiterat faptul că se bazează pe toți factorii de decizie. Acesta are încredere că autoritățile centrale și locale vor rezolva repede și bine problemele grave apărute.

Pandemia închide spitalele din România

Răspândirea coronavirusului pare să fi scăpat de sub control, întrucât din ce în ce mai multe cadre medicale au fost infectate și multe spitale sau secții au fost închise. Spitale întregi sunt închise la Suceava, Deva și Brașov.

La spitalele Universitar, Militar Central și Sfântul Ioan din Bucuresti au fost închise secţii întregi pentru dezinfecţie. Masura a venit după ce mai mulți medici, asistente, infirmiere și pacienți au fost diagnosticaţi cu coronavirus.

La Spitalul Universitar au fost închise 6 secții după ce 17 cadre medicale şi 10 pacienţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în urma testării care a început pe data de 22 martie. După golirea secţiilor, în spital au rămas 304 pacienţi internaţi.

 

Advertisment
Advertisment