Actualitate

Boala cu care se confruntă Elena Udrea. Așa a vrut să scape de arest

Elena Udrea a dezvăluit că se confruntă cu o boala neașteptată și se pare că așa a vrut să scape de arest. Iată detalii.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Elena Udrea a mărturisit că se confruntă cu o boală neașteptată și, potrivit informațiilor, așa a vrut să scape de arest. Cu toate acestea, judecătorii din Bulgaria i-au respins cererea de a scăpa din arest preventiv, până când autoritățile din România vor începe procesul de extrădare. Amintim că fostul ministru al Transporturilor a primit o pedeapsă de 6 ani cu executare în dosarul „Gala Bute”.

Înainte ca judecătorii bulgari să decidă că Elena Udrea rămâne în arest, fostul politician a încercat să evite pe cât posibil acest verdict. Sursele relevă faptul că Elena Udrea ar fi declarat că are o boală, motiv pentru care nu poate sta în arest preventiv, iar avocații săi au cerut instanței din Sofia, Bulgaria, să o plaseze în arest la domiciliu, cu brățară electronică, pentru a-i putea fi urmărite toate mișcările.

Advertisment

Boala cu care se confruntă Elena Udrea. Așa a vrut să scape de arest

Potrivit Antena 3, avocaţii Elenei Udrea au depus la dosar mai multe documente prin care să ateste faptul că Elena Udrea ar suferi de osteoporoză şi, din acest motiv, ar trebui să stea la domiciliu în arest. Magistrații bulgari au considerat că că fostul ministru ar putea fugi din țară, astfel încât au hotărât măsura cea mai aspră până la extrădare. Cu toate acestea, ea a încercat și să demonstreze că și-a închiriat o locuință în Bulgaria, pe o perioadă de 7 ani, pentru a se muta acolo.

Advertisment

„Există un pericol real în închisoarea din România, de distrugere fizică a mea, pentru că acest caz declanșat împotriva mea este unul politic. Acesta este un proces pe bune, nu ca cel pe care l-am avut în România. Sper că judecătorii vor auzi în ce situație mă aflu și vor lua o decizie curajoasă”, a spus fostul ministru în fața instanței din Bulgaria.

Advertisment
Advertisment