Actualitate

Biserica Ortodoxă Română, Face Donații Importante

Peste 4.000.000 de lei vor primi persoanele grav afectate de coronavirus ca sprijin din partea bisericii

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Biserica Ortodoxă Română vine în sprijinul oamenilor cu suma impresionantă de 4.000.000 de lei. Acest ajutor umanitar conferă un real suport categoriilor de persoane care au avut de suferit din cauza epidemiei de coronavirus.

Și patriarhul Daniel, și-a deschis sufletul în față dezastrelor provocate de acest virus. Acesta oferă 10.000 de lei oamenilor defavorizați.

Advertisment

Biserica face un gest umanitar și ajută nevoiașii

Biserica ortodoxă dă încă o dată dovadă de înțelege și solidaritate. Acești bani vin în sprijinul celor care suferă de pe urma efectelor acestei epidemii nemiloase. Situația de criză a atacat în special vârstnicii și săraci, care sunt în izolare sau carantină.

Advertisment

Patriarhia Române a solicitat centrelor patriarhale, parohiilor și mănăstirilor să se implice în acest proiect de întrajutorare. Așa se explică faptul că până în prezent s-a strâns suma de 4.105.002 lei.

Acest ajutor financiar va fi de mare sprijin celor care nu dețin alte resurse în perioada de criză. În plus, patriarhia a oferit 900 de porții de mâncare caldă celor nevoiași.

Patriarhul Daniel a oferit suma de 10.000 lei din salariul personal. Banii au fost depuși în contul platformei ‘Ajută cu bucurie’.

Această sumă va fi folosită pentru achiziționarea materialelor de protecție pentru voluntarii care se implică în acest proiect. Fondatorii proiectului sunt Patriarhia Română și Federația ‘Filantropia’.

Totul a pornit de la ideea de a ajuta oamenii aflați în condiții precare

Patriarhia Română încearcă să ajute cât mai multe persoane greu încercate în această perioada extrem de dificilă. Așadar orice donație este binevenită.

Chiar și o sumă cât de mică poate constitui un real ajutor pentru câteva persoane. Cei care au avut de suferit din cauza acestei epidemii merită să fie ajutați pentru a trece cu bine de această criză.

De asemenea, Patriarhia Română sprijină și sistemul medical. Membrii patriarhiei oferă consilierea spirituală celor suferinzi și se implică activ în campanii de donare de sânge. În plus, vin cu donații de aparatură de specialitate și mobilier pentru centrele medicale.

Începând din  data de 18 martie 2020 oferă asistență la domiciliu persoanelor aflate în dificultate. Acestea au primit 900 de porții cu mâncare caldă. Suma la care s-a ridicat investiția a fost de  15.000 lei.

În tot acest demers personalul de la cantinele sociale ale filialelor Asociației Diaconia au depus un mare efort alături de alte persoane care s-au implicat activ în acest proiect.

Advertisment
Advertisment