Actualitate

Bill Gates a renunțat la compania care i-a adus succesul

Bill Gates și-a luat adio de la Microsoft care l-a dus în topul celor mai bogați oameni din lume. Acesta vrea să se implice în educație și schimbatul climatului

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Bill Gates a făcut de curând un anunț care a șocat întreaga lume. El a decis să se retragă din consiliul director al Microsoft. Această companie a fost fondată de Gates împreună cu Paul Allen în anul 1975.

Bill Gates spune care este motivul care l-a făcut să renunțe la Microsoft

De curând Gates a făcut o postare pe rețeaua de socializare Linkedin. Miliardarul de 64 de ani vrea să se concentreze asupra activităților caritabile. Toate aceste activități sunt desfășurate prin intermediul fundației Bill and Melinda Gates Foundation.

Advertisment

Prin urmare Gates se va retrage din consiliul director al companiei. În perioada următoare el se va concentra, pe subiecte de actualitate cum ar fi educația, sănătatea și protejarea mediului înconjurător.

Advertisment

Totuși va continua să consilieze compania. Microsoft oferă cel mai popular sistem de operare pentru desktop, Windows.Nu se știe încă cine îi va lua locul lui Gates însă deocamdată consiliul directoral își va desfășura activitatea pentru moment cu cu 12 membri.

În anul 2000 el a renunțat la postul de CEO în 2000, când l-a ales pe Steve Ballmer că succesor. Acela a fost momentul când a preluat postul de șef al consiliului de directori. Apoi în anul 2014 Gates a renunțat la funcția de șef al consiliului, dar tot a rămas pe post de director.

Bill Gates a găsit momentul oportun sa plece și să se implice în alte proiecte

Bill Gates a anunțat că începând din 13 martie renunță la funcția de șef al consiliilor de directori Microsoft și Barkshire Hathaway în detrimentul altor activități. Acesta vrea să își dedice mai mult timpul dezvoltării și educației, desfășurând diverse proiecte pentru schimbarea climatului. Având în vedere că cele 2 companii se află într-o perioada foarte înfloritoare consideră că este cel mai bun moment să plece.

Microsoft ocupă un loc extrem de important pentru Gates pentru că aceasta companie are o influență majoră în ceea ce îi privesc realizările profesionale. El va continua să se implice în continuare pentru atingerea scopurilor companiei, interacționând cu Satya Nadella. Acesta speră într-un progres rapid și consideră că dezvoltarea acesteia va prinde contur cât mai curând.

Bill Gates rămâne în continuare un acționar de top al companiei Microsoft, deținând un procent de 1,36% din companie. Microsoft valorează 1,21 trilioane de dolari la bursă, ceea ce înseamnă că valoarea acțiunilor lui Gates valorează astăzi peste 16 miliarde de dolari, o suma impresionantă.

Și Satya Nadella, susține că a fost o onoare să lucreze alături de Bill în decursul anilor. Bill a fost co-fondator Microsoft, el a lucrat cu pasiune și dedicare și a reușit să rezolve cele mai mari provocări. Viziunea lui Bill a fost extrem de importantă pentru companie. Atâta timp cât Gates a fost la conducere a adus numai beneficii. Microsoft a avut numai de câștigat de pe urma sfaturilor prețioase și viziunii lui asupra serviciilor oferite.

 

Advertisment
Advertisment