Actualitate

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a susținut, în urmă cu puțin timp, o conferință de presă. Acesta a anunțat noul bilanț al cazurilor de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Autoritățile fac tot posibilul pentru a depăși această perioada critică. Oamenii sunt panicați, iar cadrele medicale fac cu greu față situației. Bilanțul cazurilor la nivel național e tot mai îngrijorător.

Conferința de presă în care Tătaru a prezentat situația la zi a îmbolnăvirilor de COVID-19 a fost organizată prin luarea unor măsuri speciale de protecție. La aceasta au participat doar 12 jurnaliști, fiecare adresând maxim 2-3 întrebări.

Advertisment

Record de cazuri noi de COVID-19

Numărul de noi cazuri de infectări cu noul tip de coronavirus față de ultima raportare este de 445. Acesta este un record pentru țara noastră de la înregistrarea primului pacient, pe 26 februarie. Astfel bilanțul în ceea ce privește pacienții bolnavi de COVID-19 ajunge la 3 183. Dintre aceștia, 283 au reușit să se vindece de boala cauzată de virusul SARS-CoV-2.

Advertisment

Totalul deceselor înregistrate până la acest moment atinge numărul de 118, cu trei mai multe față de raportarea precedentă. Totodată, 83 de persoane se află internate în secțiile de terapie intensivă din cauza coronavirusului.

Din cele 3 183 de cazuri de infecții cu noul coronavirus, cele mai multe se află la Suceava. În acest județ, 866 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. O mare parte dintre acestea sunt cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava. Județul Suceava este urmat de municipiul București, cu 544 de cazuri.

Bilanțul cazurilor de infectare a românilor aflați în străinătate

Până în prezent, 221 de cetățeni români aflați în afara țării au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Informațiile au fost obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în alte țări.

Astfel, situația se prezintă în felul următor: 129 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franța, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Indonezia, 2 în Namibia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și Statele Unite ale Americii.

Numărul deceselor cetățenilor români pe teritoriile altor state se prezintă astfel: 9 în Italia, 6 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania.

.

Advertisment
Advertisment