Actualitate

Bătaie cu bâte în plină stradă, la Săcele.

În Săcele a avut loc un conflict violent. Opt persoane au fost reținute de oamenii legii și sunt acuzate de tentativă de omor și tulburarea liniștii publice.

Tot mai multe incidente au loc în perioada măsurilor de distanțare sociala. De această dată, mai mulți oameni din municipiul Săcele s-au luat la bătaie cu bâte în plină stradă. Forțele de ordine s-au deplasat la fața locului și au fost nevoite să tragă focuri de armă, pentru a aplana conflictul.

Opt persoane au fost reținute

Oamenii vor fi prezentați instanței în decursul zilei de luni. Se cere luarea măsurii preventive, după scandalul care a avut loc în municipiul Săcele. Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a oferit un comunicat pentru a explica situația.

Conform acestuia, o persoană a sunat duminică seară la numărul unic de urgență 112 pentru a reclama un conflict spontan. Ea a spus că în Săcele, mai mulți localnici sunt implicați într-o bătaie cu bâte. Echipaje de la Poliție și Jandarmerie, precum și de la Serviciul de Acțiuni Speciale au intervenit la fața locului, în urma apelului.

Unul dintre agenții de poliție a fost nevoit să tragă două focuri de armă în plan vertical, cu scopul de a restabili liniștea, anunță Inspectoratul. Au fost identificate nu mai puțin de 18 oameni care ar fi luat parte la scandal. Ei au fost conduși la sediu în vederea audierilor.

Ca urmare a incidentului violent, 7 persoane au fost rănite, una dintre ele fiind transportată la spital. Aceasta a refuzat să fie internată, iar restul au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Cei 8 localnici reținuți sunt acum cercetați penal pentru săvârșirea tentativei de omor, încăierare, precum și tulburarea ordinii și liniștii publice. Ei vor fi prezentați instanței de judecată cu scopul luării unor pasuri preventive. Ședința de judecată ar putea avea loc prin intermediul unui sistem de videoconferita, informează președintele Tribunalului Brașov, Gabriela Ciolacu.

Și la Ploiești a avut loc un scandal

În cartierul Mimiu din Ploiești, a avut loc un conflict asemănător celui de la Săcele. Oamenii legii și-au făcut apariția la fața locului, în urma unui apel la 112, care anunța un incident violent între mai multe persoane.

După ce forțele de ordine au ajuns, oamenii au început să fugă și să se retragă în curte. De acolo, aceștia au aruncat cu diverse obiecte peste gard, către oamenii legii.