Actualitate

Banca Națională și Trezoreria Angliei vs. COVID-19

Trezoreria și Banca Angliei au promis noi măsuri pentru a contracara impactul virusului Covid-19 asupra economiei, din cauza plângerilor.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Trezoreria și Banca Națională a Angliei au promis noi măsuri pentru a contracara impactul virusului Covid-19 asupra economiei, după ce comercianții valutari au emis un verdict brutal cu privire la răspunsul global la criză de până acum.

Sterlingul a coborât la cel mai slab nivel față de dolarul american în mai mult de trei decenii. Un zbor de bani speculativi în refugiul dolarului a determinat sterlinul să se prăbușească cu 1,20 dolari față de moneda americană.

Advertisment

Andrew Bailey, noul guvernator al Băncii Angliei, a avertizat că Marea Britanie se confruntă cu o situație de urgență economică cauzată de Covid-19 și ar fi necesare măsuri suplimentare pentru a preveni perturbarea pe scară largă a transformării în distrugere.

Advertisment

Într-o altă zi de frenezie pe piețele financiare globale, acțiunile de pe Wall Street au scăzut cu 10% la știrea că Ford și General Motors opreau producția până cel puțin la sfârșitul lunii. Lira s-a încheiat la tranzacționare la Londra la aproximativ 1,1750 dolari, un nivel care nu a fost văzut din 1985, în afară de „flash crash”-ul inversat rapid din 2016.

Rishi Sunak, cancelarul, a declarat că este obligatoriu și de urgența de a găsi noi modalități de susținere a locurilor de muncă și a veniturilor, pe fondul criticilor deputaților din partea comitetului de selecție al Trezoreriei, potrivit căreia nu s-a făcut destul de mult pentru a face față creșterii scontate a șomajului și a presiunii. la nivelul de trai.

Piețele globale de acțiuni au suferit pierderi puternice suplimentare ca:

Organizația Internațională a Muncii a declarat că impactul inițial al Covid-19 va fi de a adăuga aproape 25 de milioane la cozile globale.
Steve Mnuchin, secretarul Trezoreriei SUA, a fost obligat să refuze spunând Senatului că șomajul american poate crește de la sub 4% la 20%.
Prețurile petrolului au scăzut cu 8%, iar costul brutei Brent a atins cel mai mic nivel de la consecința invaziei Irakului în 2003.
Euro a crescut față de dolar și liră, după ce Banca Centrală Europeană a anunțat un program de cumpărare de active de 750 miliarde de euro (706 miliarde de lire sterline).
Media industrială Dow Jones – un ecart cheie al prețurilor acțiunilor din SUA – a scăzut sub nivelul său în ziua inaugurării lui Donald Trump în ianuarie 2017 și a scăzut acum 10.000 de puncte într-o lună.

Cancelarul englez în raport cu Banca Națională și Trezoreria

Comentariile cancelarului au venit pe fondul îngrijorarii că o criză prelungită ar putea stârni un dezastru pentru industria siderurgică și auto.

Honda, BMW și Toyota au devenit ultimii producători de autovehicule care au închis fabricile europene, lăsând Jaguar Land Rover ca fiind cea mai importantă companie auto care încă mai produce vehicule în Marea Britanie.

Organismul comercial UK Steel a declarat: „În lipsa altor intervenții majore ale guvernului, o închidere prelungită a economiei britanice va deveni rapid terminal pentru industria oțelului, lăsând zeci de mii de lucrători fără un loc de muncă pentru a-și sprijini familiile.”

Bailey a căutat să reducă cursul pieței bursiere globale, spunându-le celor care câștigau bani prin acțiunile companiei de vânzare scurtă să se „oprească”.

În ceea ce privește vânzarea pe termen scurt, comercianții împrumută o acțiune a companiei în vederea vânzării acesteia, în speranța de a o cumpăra mai târziu la un preț mai mic și de a pune în valoare diferența.

„Oricine spune:„ Pot face o sumă de bani prin scurtare ”, ceea ce s-ar putea să nu fie sincer în interesul economiei sau al interesului oamenilor, nu mai face decât ceea ce faci”, a spus Bailey pentru BBC News într-un interviu.

Banca Națională și Trezoreria

Bailey a spus într-o conferință de presă anterioară că evenimentele au continuat rapid în săptămâna de când Banca a redus ratele dobânzilor și a diminuat cerințele de capital la bănci, ca parte a unui stimul coordonat cu bugetul lui Sunak.

„Acești pași mari au fost noi și guvernul în urmă cu o săptămână. Au fost pașii potriviți ”, a spus Bailey. „Cu toate acestea, este indiscutabil faptul că lucrurile s-au schimbat mult în perioada următoare.”

Bailey a spus că o dezvoltare importantă și îngrijorătoare a fost impactul crizei coronavirusului asupra companiilor mari, precum și asupra întreprinderilor mici și mijlocii care au fost în centrul acțiunii comune Bank-Trezorerie în urmă cu o săptămână.

Ulterior, Banca a anunțat noi măsuri pentru a garanta împrumuturile și pentru a ușura presiunile financiare asupra companiilor care au nevoie de ajutor în timp ce blocurile mari ale economiei sunt blocate.

Advertisment
Advertisment