Actualitate

Automobile Dacia oprește producția de automobile Pitești

În condițiile epidemiei de coronavirus Dacia a decis să suspende activitatea cel puțin până la data de 5 aprilie 2020.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Începând de mâine de la ora 12 și până pe 5 aprilie uzina Dacia nu mai produce mașini. Această este o măsură preventivă, luată din cauza riscului crescut de contaminare cu noul coronavirus.

În cadrul fabricii Dacia nu s-a găsit până acum nici un caz de coronavirus însă este mai bine să se prevină pentru a nu se ajunge în situații delicate.

Advertisment

Dacia suspendă producția de automobile până în 5 aprilie

La Dacia lucrează un număr mare de angajați care au luat contact cu oameni veniți din zone cu probleme. Acum se află izolați la domiciliu. În următoarea perioadă în care nu se mai desfășoară nici o activitate, angajații vor stă acasă și vor primi 85% din salarii.

Advertisment

În cadrul companiei Automobile Dacia lucrează 14.000 de angajați. Uzina merge destul de bine având în vedere că numărul cererilor este în continuă creștere. De-a lungul timpului Dacia a mai avut probleme cu furnizorii și a rămas uneori fără componente.

În data de 19 martie se va opri producția Dacia

Începând de joi se va opri producția Dacia. Tot mâine uzina Ford de la Craiova a luat decizia de a suspenda activitatea din cauza epidemiei. Alți 6000 de oameni vor sta acasă pentru o perioadă.

Măsuri de prevenire au fost luate la nivelul Europei după ce marile companii precum Volkswagen, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Ford, Fiat sau Toyota au anunțat oprirea producției.

Dacia este a doua mare companie din România și cel mai mare exportator de la noi din țară. De îndată ce se oprește producția milioane de euro se pierd din conturile companiei.

Automobile Dacia va opri pentru câteva zile producția la uzina de la Mioveni, la sfârșitul lunii, din cauză că le lipsesc anumite elemente și au probleme cu aprovizionarea.O problemă similară cu furnizorii a determinat și anul trecut oprirea producției între 22 aprilie și 2 mai.

Între 30 martie și 2 aprilie producția va fi oprită. 

În situația de față, Dacia va lăsa acasă muncitorii pentru o perioadă, până ce trece valul de posibilă contaminare. Având în vedere situația la nivel global, lucrurile nu stau deloc bine.

Compania speră să își reia activitatea cât mai repede și dorește că lucrurile să reintre în normal de luna viitoare, pentru a nu fi nevoiți să prelungească perioada de suspendare.

Advertisment
Advertisment