Actualitate

Australia își închide frontierele pentru toți vizitatorii

Scott Morrison permite trecerea la graniță doar pentru cetățenii și rezidenții permanenți ai Australiei și pentru rudele apropiate ai acestora.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Premierul australian Scott Morrison, a luat această decizie, astăzi, 19 martie, în urma dezastrului provocat de coronavirus.

Toți cetățenii care nu dețin rezidență în Australia se vor afla în imposibilitatea de a intra în țară începând de  vineri, la ora 21:00.

Advertisment

Premierul australian a decis să închidă granița pentru a îndepărta riscul îmbolnăvirilor cu coronavirus

S-au luat aceste măsuri de interdicție din cauză că apar tot mă multe cazuri de coronavirus pe zi ce trece. Din nefericire, virusul s-a extins rapid în toată lumea. Cei care au venit din zonele infestate sunt responsabili că au adus coronavirus în Australia de peste hotare.

Advertisment

În urma acestor statistici copleșitoare, Scott Morrison, a decis astăzi să interzică accesul tuturor cetățenilor străini ce nu dețin reședință în Australia. Acesta se preocupă pentru sănătatea locuitorilor acestei țări și vrea să îi protejeze cât mai bine posibil.

Măsurile luate vin ca o consecință a urmărilor pe care le-au avut cazurile de infecție cu coronavirus. Persoanele infestate au venit din străinătate și au răspândit virusul în toată Australia. Până în prezent s-au înregistrat în jur de 600 de cazuri de infecție. Dintre aceștia 452 au fost cazuri pozitive iar 6 persoane au decedat.

De mâine cei care nu sunt rezidenți în Australia nu mai pot intra în țară

Pe fondul pandemiei de coronavirus, premierul Australian a fost obligat de împrejurări să ia această decizie. Cazurile înregistrate până în prezent sunt de numărul sutelor și se dorește să nu mai ia amploare. Decizia luată de Guvernul de la Canberra este cea mai potrivită și se speră că nu a fost luată prea târziu.

Oficialii fac eforturi mari pentru a stopa răspândirea coronavirusului în Australia. Toată lumea trebuie să respecte cu strictețe măsurile impuse pentru că nu merită să se joace cu viață.

Printre măsurile luate de Canberra pentru a limita răspândirea virusului se numără și restricționarea activităților desfășurate în spații închise cum ar fi restaurante, cafenele și cinematografe.

Chiar dacă în Australia numărul cauzelor de infecție sunt mai scăzute decât în alte țări, oficialii sunt foarte îngrijorați pentru sănătatea populației. Există totuși posibilitatea de a se înregistra creșteri majore a cazurilor infestate dacă acest virus nu poate fi încă controlat.

Se fac cercetări în marile laboratoare ale lumii pentru a se descoperi un posibil antidot ce poate distruge coronavirusul. Încă oamenii de știință nu se pot pronunța pentru că este nevoie de anchete mai amănunțite care necesită mai mult timp.

Advertisment
Advertisment