Actualitate

Au primit lovitura de grație. 5 ani de închisoare pentru Ioana Băsescu și 8 ani de detenție pentru Elena Udrea

Ioana Băsescu și Elena Udrea trec prin cele mai grele momente ale vieții. Au primit cinci ani și respectiv opt ani de închisoare.

Elena Udrea și Ioana Băsescu sunt disperate. Instanța a dat verdictul: închisoare cu executare.

Sunt distruse. 5 ani de închisoare pentru Ioana Băsescu și 8 ani de detenție pentru Elena Udrea

Curtea de Apel a dat decizia finală. Ioana Băsescu urmează să facă cinci ani de închisoare, iar Elena Udrea opt ani de detenție. Fiica lui Traian Băsescu este acuzată de instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor. Decizia, în cazul Ioanei poate fi atacată în instanță. În cazul fostului ministru Elena Udrea, lovitura este și mai grea. Aceasta a primit o sentință opt ani de închisoare.

Fostul ministru al Turismului este în stare de șoc

”Este în stare de șoc, nu-i vine să creadă. Era convinsă 100% că va fi achitată. Nici nu i-a trecut prin cap că va primi condamnare cu executare și mai ales cinci ani. Era convinsă că tot acest calvar se termină astăzi. De fapt, de abia a început. Numai sora ei a vorbit cu Ioana, atât. Acum a plecat împreună cu soțul ei, avocatul Radu Pricop, să se întâlnească mai întâi cu avocații, apoi cu tatăl său”, a declarat un apropiat al familiei.

Elena Udrea a avut două capete de acuzare. Dar aceasta avea alte cinci capete de acuzare pentru spălare de bani. În același dosar, a fost achitat Dan Andronic. Pe de altă parte, șase ani de detenție au primit Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării dar și Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea. Timp de patru ani va sta în închisoare Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Termina. Deciziile nu sunt definitive și pot fi atacate în justiție.